Uncategorized

POLAZNICI CAPREOLUSA PROŠLI OBUKU IZ SIGURNOG RUKOVANJA I GAĐANJA ORUŽJEM NA STRELJAČKOM CENTRU U STOBREČU KOD SPLITA

Polaznici splitskoga POU CAPREOLUS, javne ustanove za obrazovanje kadrova u lovstvu, u okviru Nastavnog plana i programa – odobrenog od nadležnog Ministarstva poljoprivrede – prošli su praktičnu obuku u sigurnom rukovanju oružjem i gađanju na streljani Streljačkog centra u Stobreču pokraj Splita, gdje su se, inače, svojedobno održavale Mediteranske igre.

Prema izjavi stručnog voditelja i instruktora Streljačkog centra Milana Veića polaznici su postigli u gađanju iznadprosječne rezultate, naučili su pravila sigurnog rukovanja lovačkim oružjem i pištoljem, te su osposobljeni za obavljanje poslova i zadaća lovaca i lovkinja u skladu sa Nastavnim planom i programom.

Polaznici su izveli vježbu iz malokalibarske puške i pištolja, a lovačko oružje im je pokazano i s njime su rukovali u naravi, što su obavili ovlašteni stručnjaci splitske tvrtke DOBRA KOB d.o.o., koja u Splitu drži najopremljeniju prodavaonicu lovačkog oružja i druge lovačke opreme za lov i boravak u prirodi, po uzoru na europske lovačke centre.

Polaznici su prethodni stekli osnovna znanja o uzgoju, zaštiti i lovu divljači prema praktičnom dijelu Nastavnog programa u državnom lovištu ŠIBENIK – VRGORAC kod Vrgorca sa kojime gospodari tvrtka OBER – LOVNI TURIZAM koja je u vlasnosti splitskoga POU CAPREOLUS.

Kako bi lakše savladali nastavno gradivo polaznici se služe i imaju na raspolaganju stručnu lovačku i drugu literaturu. Svaki polaznik dobiva u trajno vlasništvo najnovije izdanje CAPREOLUSA, knjigu LOVSTVO, PRVA POMOĆ U LOVU i PRAVNA LEGISLATIVA U LOVSTVU, čiji su autori istaknuti profesori ovoga učilišta.

Polaznike je u obuci pratila i predavala profesorica učilišta dr. med. Edisa Ercegović, stalni sudski vještak, te ing. Ante Udovičić.

Inače, svaki polaznik ima priliku kupiti po niskoj cijeni komplet prve pomoći , veoma praktičan, za nošenje u ruksaku ili prsluku, u prodavaonici DOBRA KOB d.o.o u Splitu , u Klovićevoj 13., s kojime se služe lovci iz zemalja Europske unije.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.