Uncategorized

POVELJA VIŠI LOVAC SVETOG HUBERTA URUČENA MATI PRGOMETU, ROKU REBIĆU I IVICI BULJUBAŠIĆU

U povodu nadolazećeg spomendana našeg sveca i nebeskog zaštitnika Svetog Huberta, 3. studenoga, na prigodnoj svečanosti u Imotskome, trojici imotskih doajena hrvatskog lovstva , Roku Rebiću, Mati Prgometu i Ivici Buljubašiću splitsko Pučko otvoreno učilište Capreolus dodijelilo je Povelje Viši lovac Svetog Huberta.

Pučko otvoreno učilište Capreolus je javna ustanova za obrazovanje kadrova u lovstvu, čiji je rad na edukaciji građana Republike Hrvatske odobrilo Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo poljoprivrede.

Povelje naagrađenima uručio je predsjednik Upravnog vijeća POU Capreolus dr. sc. Perica Tucak,dr. vet. med., istaknuvši njihov veliki i nemjerljivi doprinos, svatko na svoj način, na edukaciji lovaca i lovkinja.

Poznati preparator Roko Rebić, jedan od nagrađenih, iskoristio je priliku i darovao POU Capreolus nekoliko eksponata divljači za potrebe adukacije polaznika, lovaca i lovočuvara. Darovao je tako iz svoje zbirke trofeja eksponat sivog vuka, nekad odstrijeljenog još dok je bio divljač. Uskoro će pripremiti i darovati eksponat smeđeg medvjeda.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.