Pou Capreleus

Sa sjedištem u Splitu i sa odjeljenjima  u Splitu i  Ogulinu  javna je ustanova za obrazovanje kadrova u lovstvu. Premda je osnovana tek nedavno ( 2016. ) CAPREOLUS je okupio najkvalitetniji, najstručniji kadar, lovne stručnjake  sa ogromnim znanjem i  iskustvom u svim oblastima uzgoja, zaštite, lova i korištenja divljači i njenih  dijelova.  

Naziv, pojam ili izraz CAPREOLUS odražava u svojoj punini , prirodno,  plemenito biće ; on je latinski, znanstveni izraz za srnu / srnjaka /lane , jednom riječi za srneću divljač ( prema opisu istraživača Linea) naših nizinskih, ali i brdsko-planinskih lovišta.

CAPREOLUS  školuje lovce, lovočuvare i ocjenjivače trofeja divljači, koristeći se teoretskim i praktičnim vježbama, predavanjima u nastavnim kabinetima i obukom u lovištu i na streljani, sa vlastitom lovačkom literaturom.

NAŠE SU PREDNOSTI

 Visokokvalitetan  stručni  kadar  predavača / ispitivača sa stručnim suradnicima za izvođenje praktičnog dijela programa obuke  u lovištu i na streljani .

 Nastavni kabineti – učionice – gdje se izvode odobreni nastavni programi  opskrbljeni su s pratećim andragoškim  pomagalima i sredstvima zbog lakšeg savladavanja nastavnog gradiva.

 Polaznici dobijaju našu lovačku literaturu u trajno vlasništvo zbog dalje edukacije.

 Program praktične nastave u lovištu i na streljani  izvodi se u državnom lovištu “Šibenik – Vrgorac ” kojime gospodari lovoovlaštenik OBER – LOVNI TURIZAM d.o.o., Split, Klovićeva 13.

 Završni polaznici  su u mogućnosti da   na  lovačku odjeću i  opremu (osim oružja i streljiva ) u prodavaonici DOBRE KOBI  u Splitu, Klovićeva 13. ostvare dodatni  popust od 10 posto na plaćanje u gotovini.

 Najboljima polaznicima  koji su tijekom školovanja i na završnom ispitu pokazali  iznadprosječno znanje , POU CAPREOLUS  daruje reflektiraći zaštitni prsluk.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.