vijesti

NOVI KORISTAN DODATAK LOVAČKOJ LITERATURI U EDUKACIJI LOVACA „Vodič kroz siguran lov i pružanje prve pomoći“ grupe autora „Capreolusa“ uskoro u rukama polaznika Učilišta

Naše novo izdanje, „Vodič kroz siguran lov i pružanje prve pomoći“ skupine stručnjaka,drugi izmjenjeni i dopunjeni uradak Lovačkog učilišta Capreolus– uskoro izlazi iz tiska!
Riječ je o još jednom stručnom priručniku , ovaj put džepnog formata ( zbog lakšeg i praktičnog nošenja u lovu ) potrebitom svakom lovcu ,a napose friškim lovcima, polaznicima lovačkih učilišta u savladavanju osnovnog nastavnog gradiva iz prve pomoći. Naime, Pravilnikom o obrazovanju kadrova u lovstvu propisan je obavezni predmet pružanja prve pomoći u lovu. Kako još nitko nije priredio prikladan priručnik za lovce amatere u slučaju nesreće prilikom lova i potrebe da nekome pruže prvu pomoć, to će ovo izdanje Lovačkog učilišta Capreolus svakako dobro doći širem krugu lovaca i lovkinja, bez obzira na dužinu lovačkog staža.
Nastavno gradivo Vodiča podijeljeno je na tri poglavlja . U prvom poglavlju se govori o sigurnosti u lovu, napose o lovu na sitnu divljač,ali i krupnu, pogotovu divlje svinje kako bi se spriječile moguće nesreće u lovištu. U drugom dijelu se opisuju metode pružanja prve pomoći izravno na mjestu nezgode ,a u trećem poglavlju se po prvi put iznose način i metode pružanja pomoći ,pogotovu na nepristupačnim terenima, lovačkim psima u slučaju nastrijela ili ozlijeđivanja najčešće kod susreta sa divljom svinjom.
Sva poglavlja iznimno su dobro ilustrirana fotografijama i crtežima.
Autori Vodiča ovakvog sadržaja i praktičnog džepnog formata su visokoobrazovani stručnjaci , iskusni lovci, predavači i mentori Davor Martić, mag. iur, dr. med. Edica Ercegović, specijalista medicine rada, dr. sc. Perica Tucak, dr. vet. med. i ing. agro. Ante Udovičić, međunarodni kinološki sudac.
Svaki polaznik Lovačkog učilišta Capreolus ima pravo na svoj primjerak Vodiča, pored ostale stručne lovačke literature- udžbenika Lovstvo i Vježbenice za polaganje završnog lovačkog ispita.
Stručnu lovačku literaturu Lovačko učilište finansira iz vlastitih sredstava.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.