Uncategorized

IZ TISKA IZAŠLA NOVA VJEŽBENICA ZA DODATNU EDUKACIJU LOVACA/LOVKINJA  I  LOVOČUVARA/LOVOČUVARICA

Pred  vama ,početnicima u lovstvu, polaznicima našeg Pučkog otvorenog učilišta Capreolus,  javne ustanove za obrazovanje kadrova u lovstvu, nalazi se novi, uređeni, osuvremenjeni vježbovni  poučnik, kako bi što lakše i  jednostavnije savladali zakonom predviđeno nastavno gradivo u znanstvenoj oblasti lovstva.

Da bi sa uspjehom odradili, te savladali  nastavne predmete, poučili se i naučili na koji način  okončati školovanje i položiti završni lovački i lovočuvarski ispit.

Vježbenica je sročena tako da obuhvaća gotovo svo značajnije nastavno gradivo, iz svih nastavnih područja. Zasniva se  na našem  lovačkom udžbeniku Lovstvo, koji je i do sada , u svojim izdanjima,  svaki put  nanovo uređen, dorađen i korigiran. U skladu sa  propisima o lovu i lovstvu, oružju, streljivu,lovačkoj etici, ponašanju lovaca, lovnoj kinologiji  balistici, ekologiji i lovačkoj opremi, kao i brojnim podzakonskim aktima, pravilnicima i ostalim pratećim propisima.

Sa malo truda,polaznici koji pokazuju urođeni smisao lovca, radom  i marljivošću poslije nego što saslušaju propisane nastavne sate predavanja, a koristeći se odgovorima na pitanja, sa uspjehom će okončati svoje školovanje i kročiti u veliku obitelj hrvatskih lovaca i lovkinja.

Naše Pučko otvoreno učilište Capreolus, kojemu ste s razlogom povjerili svoju edukaciju, gospodari sa državnim lovištem „Šibenik – Vrgorac“ kod Vrgorca. To ističemo zbog toga što sa polaznicima sklapamo ugovor o daljoj edukaciji  u tom uzornom  lovištu u trajanju od šest mjeseci, pod paskom iskusnih lovaca praktičara. U lovištu  stječu sva potrebita iskustvena i  praktična znanja.

Ova vrsta obuke sa oružjem počinje kada kao lovci/lovkinje novaci ostvare pravo na držanje i nošenje lovačkog oružja, što je, zapravo, logičan i pravovaljan slijed početnog školovanja u stjecanju potrebitih znanja u sigurnom rukovanju lovačkim i drugim  oružjem.Drugačije ni ne smije biti, obzirom na stroge propise o nabavi i posjedovanju oružja građana Republike Hrvatske, te činjenicu da pravo na oružje imaju sa navršenih 18 godina i položenim završnim lovačkim ispitom.

U pripravi  Vježbenice pravna pomoć i podrška data nam od  naše Pravne klinike za uzgoj, zaštitu u lov divljači.

Ova Vježbenica treća je u nizu istovrsne stručne lovačke literature Pučkog otvorenog učilišta Capreolus.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.