Uncategorized

ZABIJELIO SE VELIKI I MALI ŠIBENIK : SNIJEG NIJE IZNENADIO DIVLJAČ ,A JOŠ MANJE UZGAJIVAČE I LOVOČUVARE

U ranim jutarnjim satima, upravo na Svetog Stjepana,nakon obilne kiše, snijeg je zabijelio jedinstvene planine dinarskog masiva , Veliki i Mali Šibenik, u državnom lovištu „ Šibenik- Vrgorac“ pokraj Vrgorca.

Oba ova brda mlađa su braća najvećeg vrha Biokova, Svetog Ilije. Ove raritetne kamene grdosije, spektakularne planine Dalmacije – od Biokova dijeli autocesta koja, poput asfaltne zmije, krivuda u smjeru Splita i Ploča.

Snijeg i golomrazica, temperatura se spustila na minus 3 stupnja, međutim,nije iznenadila lovce uzgajivače i lovočuvare,a bogme ni divljač.

Divljač je dočekala snijeg sa obiljem hrane iz automatskih hranilica,a lovci su upravo tog jutra provjeravali da li su napunjene s dovoljno kukuruza.

Sobom su ponijeli, iz priručnog spremišta, i ostavili na više mjesta , gdje su hranilišta i solišta, zrnate hrane i soli.

Lovnik Miljenko Barić izjavio je kako je moguće da se – ukoliko bi snijeg nastavio padati i mijenjati krajolik ovdašnjih planina- divlje svinje spuste u niže predjele. U tom slučaju su pod kontrolom lovočuvara , sa dvije patrole lovaca koje su stalno u pokretu, te se zateknu u svim dijelovima lovišta.

Naročita pozornost posvećena je južnim obroncima planine.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.