vijesti

POLAZNICI S OTOKA RABA USPJEŠNO SAVLADALI NASTAVNO GRADIVO I POLOŽILI ZAVRŠNI LOVAČKI ISPIT

Grupa polaznika sa otoka Raba uspješno je položila završni lovački ispit – u skladu sa nastavnim planom i programom Ministarstva poljoprivrede – pri odjeljenju Ogulin splitskog Pučkog otvorenog učlilišta CAPREOLUS.

Mladi lovci savladali su nastavno gradivo iz pet nastavnih područja. Teoretski dio nastavnog gradiva dopunili su praktičnim dijelom, napose iz područja Sigurnosti u lovu i Lovačkog oružja i lovne balistike, čemu splitski CAPREOLUS posvećuje naročitu pažnju u obuci mladih, budućih kadrova u lovstvu.

Polaznicima u savladanju propisanog gradiva od 125 nastavnih sati jako puno pomaže brojna stručna lovačka literatura u izdanju splitske nakladničke kuće DOBRA KOB d.o.o. Naime, profesori POU CAPREOLUS raspolažu visokim teoretskim i praktičnim znanjem koje prenose na mlade, služeći se novom, tek objavljenom knjigom LOVSTVO ( koju su sami napisali !) i PRAVNOM LEGISLATIVOM U LOVSTVU. Ova potonja je dobrodošla svima koji žele i hoće doznati više o aktualnim hrvatskim propisima, kao što su Zakon o lovstvu i Zakon o nabavi i posjedovanju oružja, te najzanimljivije i skraćene dijelove donesenih pravilnika u daljnjem pojašnjenju aktualnog Zakona o lovstvu.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.