vijesti

LOVCI I LOVKINJE „BAJINE BOJNE“ POČASTILI SE POSLIJE DOVRŠETKA VISOKE ČEKE NA „KATIĆA STAJAMA“

U državnom lovištu ŠIBENIK – VRGORAC privode se završetku obimni radovi na uređenju i izgradnji dvije visoke čeke, suvremeno opremljene, dok se treća čeka počela graditi na lokaciji jedne stare, već dotrajale čeke . U tijeku su radovi i na uređenju kaljužišta, pojilišta i solišta, kao i deponija za otpatke od divlje svinje poslije nego što se obavi odstrjel.

Radove obavljaju lovci i lovkinje „Bajine bojne“, „udarne“ lovačke snage prijatelja i partnera OBER LOVNOG TURIZMA, lovozakupnika tog državnog lovišta. Kako su radovi na uređenju jedne čeke već pri kraju, a ona je dobila ime po koti na kojoj je ucrtana na karti lovišta – lovnom području „Katića staje“, to je bila prilika da se „pokrene“ logistika koju je znalački vodila lovkinja Maja Barić .

U samome lovištu , u blizini mjesta gdje je čeka podignuta, lovci i lovkinje počastili su se Majinim vrhunskim specijalitetima – punjenim paprikama u „ogromnim količinama“ i super rižotom spravljenim od prepelica i fazana!

Inače, državno- edukativno lovište ŠIBENIK – VRGORAC služi za praktičnu obuku polaznika Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS iz Splita.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.