vijesti

DANI OTVORENIH VRATA PELJEŠKIH VINARIJA : ČUVENI LOVAC IVO JURIŠIĆ ,UZ ODLIČNU KAPLJICU, POČASTIO GOSTE LOVAČKIM GULAŠOM

Proteklog vikenda na poluotoku Pelješcu priređeni su DANI OTVORENIH VRATA PELJEŠKIH VINARIJA.

Čuvena pelješka vinarija Jurišić iz Vrućice gaji već stoljetnu tradiciju ove doista lijepe i korisne priredbe. Inicijator je vlasnik vinarije čuveni pelječki lovac i lovni znalac, donedavno visoki lovački dužnosnik Ivo Jurišić, koji je ovom priredbom podsjetio sve žitelje Pelješca , kao i domaće i strane goste – na obiteljsku tradiciju dugu pet stoljeća .

Sve pelješke vinarije poznatih proizvođača bile su širom otvorenih vrata od Stona do Orebića te su ugostile mnoštvo domaćih i stranih vinoljubaca željnih vrhunske domaće kapljice.Posebno je dobro klizilo mlado vino iz nedavne berbe…

Gosti su u veoma opuštenoj i nadasve srdačnoj atmosferi degustirali pelješka vina poznatih etiketa i brendova vinarskih kuća već dobrano prepoznatljivih u Europi.

Na radost gostoljubivih domaćina , te zahvalnih gostiju od Šibenika do Konavala i Hercegovine DANI OTVORENIH VRATA PELJEŠKIH VINARIJA protekli su u duhu prijateljstva, zabave i druženja- istakao je pelješki lovac i vinogradar Ivo Jurišić predstavljajući svoja vina širem auditoriju posjetitelja.

Naravno, vina su se probala uz dobru spizu,a u Ivinoj konobi planuo je lovački gulaš, veoma cijenjena delicija pelješkog kraja.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.