vijesti

U DRŽAVNOM LOVIŠTU „ŠIBENIK- VRGORAC“ ISPUŠTENI ZEČEVI UZGAJIVAČA OSJEČKE TVRTKE „KANINER“ ANTE MILARDOVIĆA

Iz najvećeg „rodilišta“ zečeva u Hrvatskoj, smještenom u Popovcu u srcu Baranje, „doputovala“ je prva ovogodišnja pošiljka zečeva od 20 repića – kud će drugo nego – u Dalmaciju!

Zečeve je naručila tvrtka Ober lovni turizam iz Splita, lovoovlaštenik državnog lovišta „Šibenik- Vrgorac“ za svoje potrebe, napućivanje siromašnih dijelova tog lovišta. Zečevi su ispustili upravitelj lovišta Ante Udovičić, lovnik Miljenko Barić i lovočuvar Vjekoslav Opačak.

Agilni poduzetnik i lovački dužnosnik, uzgajivač zečeva već niz godina Ante Milardović, Imoćanin po genima, vlasnik tvrtke „Kaniner“ iz Osijeka – ove će godine uzgojiti i isporučiti – više od 500 zečeva u odličnoj kondiciji, spretnih i spremnih da svoj život nastave i u krševitoj Dalmaciji.

Vješti trkači već uskoro će se smjestiti u svojem novom domu, bilo u Dalmaciji, ili u ravničarskom dijelu kontinentalne Hrvatske. Uskoro će zečevi zaploviti trajektom iz Splita do Starog Grada kako bi hvarskim lovcima bila isporučena „njihova kvota“ za udomljivanje na tom jedinstvenom otoku, gdje se uzgajaju zečevi, fazani, pa genetski čiste divlje svinje, jeleni, srneća divljač…Sve uspjeva na Hvaru, kad se škojarske ruke slože!

Uzgajivač Milardović najavio je da zainteresirani mogu slati predbilješke kako bi mogao planirati dalje isporuke, zavisno o dobi svake uzgojene pošiljke zeca.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.