vijesti

SUBVENCIJE ŽUPANA DANIJELA MARUŠIĆA : 30 TISUĆA EURA ZA UZGOJ I ZAŠTITU DIVLJAČI UJ BRODSKOPOSAVSKOJ ŽUPANIJI

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić donio je odluku o dodjeli županijske subvencije lovozakupnicima zajedničkih i državnih lovišta na području Brodsko-posavske županije za ovu godinu. Ukupno su dodijeljena sredstva u iznosu od 30 tisuća eura, a namijenjena su nabavci repromaterijala, sijanje remiza, nabavku kemijskih, mehaničkih i električnih sredstava koja se koriste za sprečavanje štete od divljači na usjevima, zatim za održavanje postojećih i izgradnju novih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata i prevenciju suzbijanja afričke svinjske kuge.
Potpore je dobilo dvadeset lovačkih udruga na području cijele županije, a iznosi se kreću od 300 do gotovo tri tisuće eura.
Ta sredstva su dobili udruge Dilj(Podcrkavlje), Podložje(Nova Gradiška), Babja Gora(Nova Kapela), Gostinac(Rešetari), Orljava(Slavonski Kobaš), Graničar(Staro Petrovo Selo), Fazan(Gundinci), Petnja(Sibinj), Srna(Banovci), MIG 95(Jelik), Kuna(Batrina), Fazan(Siče), Podložje-ključevi(Nova Gradiška), Lada niva(Nova Gradiška),Hrvatska liječnička lovačka udruga, Srnjak(Cernik), Kuna zlatica(Adžamovci), LD Oriovac i Jelas(Klakar).

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.