vijesti

PROFESORI SPLITSKOG CAPREOLUSA DONIRALI 3.500,00 KUNA ZA IZGRADNJU NOVOG LOVAČKOG DOMA LOVAČKE UDRUGE HRVATSKI DRAGOVOLJAC U GLINSKOM NOVOM SELU

Suosječajući sa nastradalima žiteljima Banovine Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS , javna ustanova za obrazovanje kadrova u lovstvu, uplatila je na žiro račun Lovačke udruge HRVATSKI DRAGOVOLJAC iz Glinskog Novog Sela donaciju u iznosu od 3.500,00 kuna za izgradnju i uređenje novog, sigurnijeg i kvalitetnijeg lovačkog doma.

U razornom potresu koji je pogodio Banovinu proteklih dana – nastradali su mnogi ,pored ostalih objekata, i lovnogospodaski i lovnotehnički objekti, te lovački domovi ovdašnjih lovačkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Snažan potres razrušio je lovački dom i učinio ga neupotrebljivim za stanovanje i bilo kakve druge lovačke aktivnosti HRVATSKOG DRAGOVOLJCA, kojega su ovdašnji vrijedni lovci sagradili i uredili u listopadu protekle godine. Lovački dom bio je moderno uređen, sa tri komforne sobe i dva lovačka apartmana, kao i sa svim ostalim sadržajima od interesa za boravak lovaca i provođenje lovnog turizma.

POU CAPREOLUS ujedno je ponudio i školovanje lovaca i lovkinja, djece nastradalih obitelji Lovačke udruge HRVATSKI DRAGOVOLJAC, bez naknade,a sve u skladu sa državnom licencijom o edukaciji i Nastavnim planom i programom.

Upravo preteklih dana POU CAPREOLUS primio je zahvalu splitskoga KLINIČKOG BOLNIČKOG CENTRA na novčanoj donaciji koju je , među prvima, uplatilo ovo učilište još na početku pandemije COVID-a 19.

U zahvali koju je potpisao ravnatelj KBC Split prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović navodi se da je ova donacija omogućila bolje liječenje bolesnika zaraženim opakim virusom COVID-19.

Zahvala KBC

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.