vijesti

NASTAVLJEN PREKINUTI PROGRAM OBRAZOVANJA KADROVA U LOVSTVU POD EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA HZJZ

Sukladno Uputama HZJZ, izrađenih u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Agencijom za odgoj i obrazovanje, od 13. svibnja 2020., objavljenih na web stranici 16. svibnja 2020., za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školamaza svibanj/lipanj 2020. godine, a koje se upute odnose i na ustanove za obrazovanje odraslih te na polaznike formalnih programa obrazovanja odraslih,

Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS, donosi slijedeće

UPUTE

ZA PROVEDBU OSPOSOBLJAVANJA KADROVA U LOVSTVU

 1. Teoretski dio nastave osposobljavanja polaznika za zvanje lovca/lovkinje, lovočuvara i ocjenjivača trofeja divljači temeljem Nastavnog plana i programa osposobljavanja obavljat će se na daljinu (konzultativno-instruktivna nastava).
 2. Kod održavanja nastave u učionici Učilišta u prostoriji može biti najviše 10 osoba (uključujući predavača).
 3. Praktična nastava (vježbe) u lovištu obavljat će se u grupama (dvije do tri grupe, ovisno o broju kandidata) ne većim od 10 sudionika po grupi.
 4. Pisani dio ispitaprovodit će se u prostoriji s otvorenim prozorima poštujući razmak od 2 metra između polaznika.

Tijekom pisanja ispita polaznici na radnom stolu smiju imati samo osobnu iskaznicu, pribor za pisanje (vlastitu kemijsku olovku,), bočicu s vodom i ispitne materijale. Sve ostale stvari (mobitele …) nije dozvoljeno tijekom ispita držati na radnom stolu.

 1. Usmeni dio ispita u učionici Učilišta održavat će se uz otvorene prozore i zatvorena vrata tijekom održavanja ispita. Grupa polaznika (uključujući ispitnu komisiju) ne smije biti veća od 10 i mora se održavati razmak od 2 metra između svih sudionika.
 2. Pauze između pisanog i usmenog dijela ispita organizirat će se u trajanju od 30 minuta radi provođenja primjerene higijene prostorija i provjetravanja.
 3. Osposobljavanju iz točke 1., 2. 3. i 4. tijekom epidemije koronavirusamože pristupiti isključivo polaznik koji ne pokazuje znakove akutne respiratorne bolesti, a koja se može očitovati sljedećim simptomima: povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl., što polaznik potvrđuje potpisom Izjave i dopuštenja ulaska u Učilište odnosno lovište.

Izjava, koja je preduvjet za nazočnost aktivnostima, obvezno će se prikupiti od svakog polaznika prije njegove prve aktivnosti (nazočnost na nastavi i/ili vježbi) taj dan.

 1. Maske i rukavice– djelatnik Učilišta koji provjerava osobne iskaznice i prikuplja izjave, radi zaštite sebe i drugih, mora nositi masku i imati rukavice. Nakon završetka postupka rukavice baca u koš za smeće s poklopcem, zatim treba temeljito oprati ruke tekućom vodom i sapunom u trajanju od 20 sekundi.

Obzirom da se ispiti organiziraju na način preporučen od strane HZJZ (poštivanje međusobnog razmaka od 2 metra) nošenje maski ili drugih pokrivala za usta i nos kod sudionika u provedbi ispita nije nužno ali se preporučuje. Maske za polaznike koji ih žele nositi osigurat će Učilište.

 1. Dezinficijens za ruke. Učilište će na ulazu u prostoriju za ispite smjestiti dozator s dezinficijensom kako bi svaki polaznik prilikom ulaska mogao dezinficirati ruke.

UPUTA ZA KORIŠTENJE DEZINFICIJENSA ZA RUKE

 • kada nije moguće oprati ruke sapunom i vodom, potrebno ih je dezinficirati dezinficijensom za ruke,
 • sredstvo za dezinfekciju treba nanijeti na suhe i čiste dlanove u količini od 1 do 2 ml (obično jedan potisak, ili prema uputama proizvođača),
 • dlanove i područje između prstiju treba protrljati dok se ne osuše, a sredstvo nije potrebno ispirati,
 • treba paziti na dostatnu upotrebu dezinficijensa za ruke i obavezno javiti zaduženoj osobi kada je sredstvo u dozatoru pri kraju, kako bi se osiguralo novo.
 1. Dezinfekcija prostora.

Učionicu je potrebno svaki dan prije dolaska polaznika temeljito oprati i dezinficirati uključujući i sanitarni čvor. Neposredno prije dolaska polaznika, radi ulaska i cirkulacije svježeg zraka, učionicu provjetravati u trajanju od pola sata.

U sanitarnom prostoru osigurati sapun i papirnate ubruse (jednokratne ručnike), te koš za otpad s poklopcem.

 1. Po završetku ispita prostorije učilišta treba očistiti (pod se pere uobičajenim deterdžentom za pranje, a površine koje su se dodirivale (kvake, stolovi i slično) nakon pranja dezinficirati. Prostorije dobro provjetriti (prozore držati širom otvorenima najmanje 30-ak minuta).

Ravnatelj:

Davor Martić, mag.iur.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.