vijesti

ZLATNI HITAC U SREBRENOG JELENA : USPJEH ZAGORSKOG PODUZETNIKA ŽELJKA MATEKOVIĆA U LOVIŠTU RADINJE

Mladi lovac Željko Mateković, poduzetnika iz Marije Bistrice, unazad nekoliko godina često radi  lova svih vrsta divljači posjećuje državno lovište Radinje kojim gospodari Podružnica Hrvatskih šuma Nova Gradiška.
Tijekom prošle lovne godine okitio se trofejno slabijim jelenom prvijencem, a ove godine mu se posrećilo jer mu je Božica Dijana sredinom rujna podarila jelena pravilnog četrnaesterca.
-Osmotrili smo ga i pratili shvativši da te je stalno redovan i točan tako da je uvijek izlazio na jednu čistinu u predvečerju kada bi prvi započinjao riku – kazao nam je dipl. ing. šumarstva Robert Babaček, revirnik Radinja, koje je u javnosti poznato kao Titovo lovište bogato visokom trofejnom divljači.

Mateković je bio sa vodičima, no začudo ovaj put se nakon sat vremena čekanja, pojavila košuta i to 300 metara niže, a za njom je izašao jelen. To mu je do sada najvrjedniji ulov.

-Čekao sam povoljan trenutak za hitac dok se jelen postavio bočno – priča nam sretni lovac Željko dodajući da ga je odstrijelio iz lovačkog karabina Mauzer, kalibra 308 w, iz kojega je ostvario pogodak sa udaljenosti od oko 200 metara.

Nakon utvrđenog odstrela djelatnici Hrvatskih šuma su izvukli jelena, te ga dopremili na lovački dom gdje su uslijedile čestitke, počast divljači i druženje.

Željko Mateković rado dolazi u ovo lovište, smješteno uz rijeku Savu, a sa sobom često dovodi i svoja tri sina od kojih su dvojica već položili lovački ispit, a treći je na dobrom putu da to postane. Njima se često pridruži i Željkov šogor, tako da gotovo možemo reći da je ovo obiteljsko druženje kroz lov. Trofej je ubrzo obraditi, a stručnjaci Hrvatskih šuma su ga ocijenili kao trofej u srebru.
                                                

Za Portal Capreolus specijalno izvješće sa lice mjesta Jelenka Topića

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.