vijesti

GRUPA POLAZNIKA SPLITSKOGA POU CAPREOLUS, SADA VEĆ LOVACA, SUDJELOVALA U EDUKATIVNOINSTRUKTIVNOM LOVU NA DIVLJE SVINJE U LOVIŠTU „ŠIBENIK – VRGORAC „

Grupa polaznika splitskoga Pučkog otvorenog učilišta „Capreolus“, sada već diplomirani lovci, sudjelovala je u organiziranom edukativno-instruktivnom lovu na divlje svinje u državnom lovištu „Šibenik Vrgorac“ lovoovlaštenika „Ober –lovnI turizam „ iz Splita, u vlasništvu tog učilišta. Inače, ovo je bio prvi lov grupe netom obučenih lovaca u lovištu koje je, zapravo, lovnouzgojni poligon za edukaciju lovaca i lovočuvara.

U lovu s novopečenim lovcima – koji su pokazali vrhunsku disciplinu, uz poštovanje lovačke etike i običaja- sudjelovali su i stariji lovci sa iskustvom, njihovi mentori. Lovom je rukovodio iskusni lovac Miljenko Barić Baja ,uz podršku lovočuvara „Ober lovnog turizma „ Vjekoslava Opačka.

Skupni lov prigonom na divlje svinje organiziran je i zbog naredbe o mjerama i aktivnostima na suzbijanju afričke svinjske kuge .

Tijekom lova odstrijeljene su dvije divlje svinje čiji su dijelovi tijela, po naredbi- poslati na daljnju analizu u Veterinarsku stanicu Omiš.

Treba svakako istaknuti mladog lovca Antu Pivčevića Pivca koji je imao prilike pucati na divlje svinju na kojih pedesetak metara, ali je odustao iz sigurnosnih razloga , zbog toga što je divljač trčala u smjeru lokalne, brdsko-planinske ceste kojom se povremeno kreću vozila. Mladi lovac zaslužio je pohvalu voditelja lova Miljenka Barića.

D. Mišura

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.