vijesti

ZAPOČELI OBIMNI RADOVI NA IZGRADNJI I UREĐENJU ZAMJENSKE VISOKE ČEKE SA SPREMIŠTEM NA BRDU MALI ŠIBENIK

Započeli su obimni radovi na izgradnji i uređenju moderne visoke čeke ,sa spremištem za hranu i alatljike na brdu Mali Šibenik u državnom lovištu „Šibenik – Vrgorac „ kod Vrgorca.

Čim radovi budu pri završetku, lovci i lovkinje OBER – LOVNOG TURIZMA, lovozakupnika tog državnog lovišta – demontirati će postojeću visoku čeku koja je zbog zuba vremena već dotrajala ,a u činjoj će neposrednoj blizini biti sagrađena nova, suvremena visoka čeka za osmataranje i lov.

Građevinski materijal, blokete , cement i pijesak, već su preneseni do odredišta uz pomoć mehanizacije bez koje se sigurno ovaj projekt ne bi mogao započeti niti dovršiti.

U planu nositelja projekta, splitskoga OBER LOVNOG TURIZMA, predviđeno je uređenje poučne staze od predjela Zabudače ( kod Spome križa ) do vrha Malog Šibenika u dužini od 6, 5 km.

Ovime početkom radova, zapravo, započela je nova lovna godina u lovištu koje će izvesti, kao i do sada, mlađi lovci i lovkinje pod paskom glavnog lovnika Miljenka Barića Baje.

U državnom lovištu „Šibenik – Vrgorac“, inače, obitava divlja svinja i autohtona divokoza,a od sitne divljači zastupljen je zec, jarebica kamenjarka, grivna i fazan. Povremeno se pojave preletnice, šumska šljuka i prepelica pućpurka.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.