vijesti

ŠAMPIONAT CAC IN LOVE NA SPLITSKOM SPINUTU Više od 217 okupljenih pasa svih pasmina , uz stručno oko vrhunskih sudaca, Udovičića, Mioča i bračnog para Korošec, obaviti će izbor najljepših sa dodjelom kandidature CAC – HR

Na sportskim terenima splitskog Spinuta, u doista lijepom ambijentu, danas se sakupilo više od 217 pasa svih pasmina na prestižnoj Državnoj izložbi u natjecanju za kandidturu CAC- HR CAC WITH LOVE kojime najbolji ostvaruju pravo na kandidaturu za hrvatski šampionat u ljepoti.

Na svojevrsni ring izašle su mnoge pasmine, neke veoma rijetke koje su njihovi zaljubljenici dotjerali do savšenstva u ljepoti . Među zapaženim pasmina,a što je osobito zaintrigiralo lovce i lovkinje- ljepotom su bljesnuli kratkodlaki istarski goniči i njemački kratkodlaki ptičari.

Pse je sudio , uz aplaz nazočne publike, međunarodni kinološki suci Ante Udovičić i Igor Mioč, te bračni par iz Slovenije, međunarodni kinološki suci Maja i Darko Korošec.

Direktorica izložbe u organizaciji splitskog Kinološkog društva „Split“ Sanja Kovačić Gotovac izjavila je da izložba ima humanitarni karakter i da prikupljenim dragovoljnim prilozima žele pomoći ugroženim psima na više lokacija.

Za izlagače su ljepši dio organizatora pripremile kolače, među kojima na današnju Cvjetnicu- uskrsne sirnice , u znak uvođenja novih ljubitelja u veličanstven svijet kinologije.

Na početku ove doista odlično posjećene kinološke priredbe nazočnima se je obratio predsjednik splitskih kinologa Marijo Dundić.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.