vijesti

U ZAGREBU ZAPOČEO SVJETSKI FESTIVAL 25.000 PASA SVIH PASMINA Kinološki sudac i predavač inž. Ante Udovičić suditi će psima goničima, što je kruna njegove cjeloživotne lovnokinološke karijere i ponos Lovačkog učilišta Capreolus

Na netom započetom svjetskom kinološkom šou, priredbi ljubitelja pasa svih pasmina, World Dog Showu na zagrebačkom Velesajmu, kakva se ne pamti kod nas, Hrvatska će dostojno predstaviti svoje autohtone pasmine pasa. Pedantni organizatori, Hrvatski kinološki savez pod vodstvom neumornog Branka Šare,izračunali su da će na ovoj respektabilnoj priredbi uzeti aktivno učešće ljubitelji pasa iz 79 država širom svijeta sa 25. 000 pasa u 500 različitih pasmina.
Doista, bit će to trodnevna vrhunska kinološka smotra koja je već na početku oduševila svijet, sve ljubitelje pasa i njihove simpatizere iz Hrvatske, Europe i ostatka svijeta.
Na ovom svjetskom festivalu ljepote lovačkih, sportskih i inih drugih pasa- suditi će prva liga međunarodnih sudaca. Među drugima kratkodlake i oštrodlake istarske goniče ocijenjivati će vrhunski međunarodni kinološki suci, inž. Ante Udovičić i Darko Martinović.
Vrijedno je ovom prilikom istaknuti da je splitsko Lovačko učilište CAPREOLUS osobito ponosno što u svojim redovima ima veoma uzornog meštra lovne kinologije inž. Udovičića, koji je aktivnim sudjelovanjem na ovoj izložbi ostvario još jedno visoko priznanje za zasluge na razvoju i unapređenju hrvatske kinologije. I kao predavač lovne kinologije na Lovačkom učilištu, i kao uzgajivač istarskih kratkodlakih goniča i, naposljetku, kao sudac sa pedigreom koji je čitav svoj životni vijek poklonio uzgoju autohtonih pasmina pasa i edukaciji kadrova u lovstvu kako bi se hrvatska lovna kinologija što više približila generacijama budućnosti.
U svakom slučaju, Lovačko učilište CAPREOLUS angažmanom svojeg dugogodišnjeg suradnika na ovoj svjetskoj priredbi inž. Ante Udovičića dobilo je na dodatnoj reputaciji u krugovima mladih kadrova u lovstvu i kinologiji kao i lovnokinoloških znalaca.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.