vijesti

DOPREMLJEN GRAĐEVINSKI MATERIJAL (BLOKETE, CEMENT ) ZA IZGRADNJU NOVE VISOKE ČEKE NA BRDU MALI ŠIBENIK , UMJESTO STAROG I DOTRAJALOG OBJEKTA

Na samome početku nove lovne godine započeli su obimni radovi uređenja i popravke visokih čeka u državnom lovištu Šibenik -Vrgorac lovoovlaštenika OBER LOVNI TURIZAM iz Splita.

U skladu sa godišnjim planom i programom lovci će, najprije, srušiti jednu već staru, dotrajalu drvenu čeku i na njenom mjestu, u području brda Mali Šibenik, početi sa gradnjom nove, moderne čeke.

U tu svrhu već je dopremljen građevinskim materijal ( blokete, cement i ostalo ), obzirom da će se ovaj put graditi „čvrsta“ čeka ,odnosno čeka od građevinskog materijala,a ne drvena, kao što su lanjske lovne godine sagrađene , umjesto starih i zastarjelih, u lovištu Šibenik- Vrgorac.

U sklopu izgradnje ove visoke čeke urediti će se u produžetku privremeno sklonište i spremište za hranu koja je namjenjena divljači, uglavnom je to zranata hrana (kukuruz) i za čuvanje priručnog alata.

Sve to čini će jedan zajednički kompleks u kojemu će dominirati visoka čeka .

Inače, lovci na čelu sa glavnim lovnikom Miljenkom Barićem Bajom iskoristili su priliku dolaska u lovište sa mehanizacijom mi vozilima da bi provjerili solarne hranilice na više odvojenih mjesta i da bi ih napunili do samoga vrha kukuruzom.

U blizini hranilica primjećeni su tragovi divlje svinje , zajedno sa podmlatkom, što znači da je na putu nova populacija crne divljači u državnom lovištu Šibenik – Vrgorac.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.