vijesti

KAO NIKAD DOSADA : SNIJEŽNA BURA „ZAUSTAVILA“ ŠUMSKE ŠLJUKE U DALMACIJI

NA SLICI
Poznati šljukolovac Lađan Prvan u lovu : odstrjel prema lovačkoj etici ( slika je ilustracija )

Sa svih strana lovci šljukolovci javljaju radosnu vijest : konačno, stigle su ! Stigle su šumske šljuke u Dalmaciju. Sva su lovišta naprosto krcata ovom šumskom ljepoticom velikog crnog oka i neobično dugačkog kljuna.
Od uha do uha, od mobitela do mobitela, dogovaraju se sinjski lovci čiji su lovni terenu puni ove ljepotice. Kraljica lova zaposjela je sve predjele Vrdova , Dinare, Kamešnice, Biokova. Ima je kao nikad do sada.Lani je proletjela, kad je nitko nije ni vidio,a ove godine – prava blagodat.
Nikad ovoliko , u ovakvom broju .
Taman pogodno šljukino vrijeme. Najprije iznenadna, neobično snažna bura, bez snijega, čini se bila je dovoljno učinkovita da zaustavi šljuke na pohodu prema jugu Afrike. To se i dogodilo. Pale su u polja, po brdima, bilo gdje samo da sačuvaju živu glavu od iznenadnog proloma oblaka, krupe i crnog sjevernog vjetra.
Lovci na šljuke, inače etički lovci, dobro znaju da se u ovakvim prilikama moraju držati osnovnih etičkih načela prilikom odstrjela. Važno je u tome svemu zadovoljiti lovčevog prijatelja, lovačkog aportera,a manje je važan odstrel.
Pa,složiti će te se, dovoljan je odstrjel dvije – tri ….

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.