vijesti

U LOVNO-EDUKATIVNOM LOVIŠTU „ŠIBENIK VRGORAC“ PODIGNUTE DVIJE VISOKE ČEKE, NA MJESTU DOTRAJALIH, ZA POTREBE PRAKTIČNE OBUKE POLAZNIKA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA „CAPREOLUS „

U sklopu obimnih radova na uređenju lovnogospodarskih i lovnotehičkih objekata u državnom lovištu „Šibenik Vrgorac“ kod Vrgorca – dvadesetak lovaca i lovkinja svojski se dohvatilo posla i „teškom „ mehanizacijom ušlo u lovište. Vrijedni su lovci nastavili , u promjenjenim okolnostima, sa prekinutim radovima zbog koronavirusa, na demontiranju starih i dotrajalih visokih čeka ( zbog utjecaja vremenskih prilika) i postavljanju novih na pogodnom dijelu lovišta kojima se najviše kreću divlje svinje i druga divljač.

Kako je planirano, nove čeke bit će, kad budu u potpunosti u funkciji- opremljene za cjelonoćni boravak s komforom u klasi apartmana sa 3 zvijezdica. Visoke čeke u lovištu služe i za osmatranje divljači, što je itekako važno za mlade lovce obzirom da je ovo lovište svojevrsni edukativni poligon za praktičnu obuku.

Na slobodnim parcelama radišni lovci zasadili su i razno bilje, hranu za divljač, te su napunili pojilišta sa pitkom vodom.

Radove su uz pomoć teških strojeva izveli lovci i lovkinje „Bajine bojne“ iz Tugara. U cjelodnevnom radu – kojeg će nastaviti idućeg vikenda – pratila ih je logistička potpora koju su vodile žene lovkinje!

Inače, državno lovište „Šibenik – Vrgorac“ zauzima oko 3.000 ha lovne površine te je, zapravo, prirodni produžetak biokovskog masiva, poznatog po jedinstvenom stanovniku ovog dijela Dalmacije, balkanske divokoze.

Lovoovlaštenik državnog lovišta je „Ober- lovni turizam „ čiji je vlasnik splitsko Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS. Lovište prvenstveno služi za edukaciju kadrova u lovstvu, lovaca, lovočuvara i ocjenjivača lovačkih trofeja koji u njemu provode praktičnu obuku družeći se s prirodom i divljači.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.