vijesti

LOVNIKU „OBER LOVNOG TURIZMA“ MILJENKU BARIĆU BAJI SVEČANO URUČENA POVELJA ČASTI VIŠI LOVAC

Učitelj lovaca i lovkinja, etičan lovac, koji je posvetio svu svoju lovačku karijeru lovačkom odgoju i obrazovanju mladih, Miljenko Barić Baja iz Tugara- nagrađen je počasnom titulom VIŠI LOVAC.

Povelja VIŠI LOVAC popularnom Baji, kojega krase ljudske i lovačke osobine, uručena je na svečanom blagdanskom druženju u hotelu Consul andragoško-pedagoških djelatnika i gostiju splitskog Pučkog otvorenog učilišta CAPREOLUS, javne ustanove za obrazovanje kadrova u lovstvu.

Govoreći o Baji, ravnatelj Učilišta Davor Martić kazao je da je Miljenko Barić ostvario u svojoj karijeri ono što je uspjelo veoma malom broju lovaca- mladi lovci su ga zavoljeli jer je radišan i dobar, sa svakim pokazuje strpljenje i visoko stručno i praktično znanje iz domene lovstva.

Baja je, inače, marljivi lovnik tvrtke Ober lovni turizam koja gospodari lovištem „Šibenik- Vrgorac“ u kojem se jednom tjedno provodi praktična obuka u vježbi gađanja polaznika koji su ostvarili pravo na držanje i nošenje lovačkog oružja. Organiziraju se i skupni lovovi na divlje svinje i predatore kako bi se mladi lovci upoznali sa pravilima i običajima koji su osnov tih lovova, posebno vodeći računa i brigu o sigurnosti sudionika u lovu.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.