vijesti

SVEČANA PREDBLAGDANSKA SKUPŠTINA SPLITSKOG LOVAČKOG SAVEZA Splitskodalmatinska županija odobrila je 47.000 eura za projekte uzgoja i zaštite divljači

Lovački savez Splitskodalmatinske županije održao je svečanu Skupštinu sa prigodnim blagdanskim domjenkom uoči Božića i Nove godine u poznatoj „Gondoli“ na splitskom TTS-u u nazočnosti zastupnika lovačkih udruga i predstavnika županijskih i gradskih vlasti ,policije i inspektorata.
Bila je ovo doista prilika da se zastupnici najmnogoljudnijeg Lovačkog saveza u zemlji , koji okuplja u 63 lovačke udruge 5982 lovca i lovkinje u svečanom okruženju podruže i razmjene iskustva iz lovstva. Svakako, na ruku im je išlo što su među lovcima zatekao dožupan Ante Šošić, Tomislav Opačak, Josip Matas i Marko Bekavac, te predstavnici MUP-a Petar Puljiz, Ljubo Zečić i Miomir Bubalo, dok su ispred Državnog inspektorata nazočili Milica Markić Katić i Zoran Bračulj. Ovom svečanom skupu nazočio još i gradski vijećnik Splita Tomislav Šuta, županijski vijećnik Ivan Bikić, kao i drugi uvaženi gosti.
Skupu se je obratio predsjednik Lovačkog saveza Mladen Balić istaknuvši veliki broj projekata koji su ostvareni tijekom godine uz svesrdnu potporu i podršku Splitskodalmatinske županije. U svojem očitovanju Balić je pohvalio lovoovlaštenike , kao i lovočuvare , te angažirane lovce koji se , unatoč teškoćama, još uvijek dobro nose sa njima pri tome misleći na krivolov i krivolovce u pojedinim lovištima. Balić je u nastavku apelirao na policijske djelatnike da pokažu više razumijevanja u odnosu na disciplinirane lovce što se tiće provođenja Zakona o oružju.
Istaknuo je također da Savez ulaže značajna sredstva u projekte ,ali da su ona nedostatna i stoga očekuje veću financijsku potporu Splitskodalmatinske županije , naglasivši da je Županija ove godine odobrila lovačkim udrugama oko 47 tisuća eura za ulaganja u lovišta prema prihvaćenim programima.
Na skupštini je naglašeno kako je iduća , 2024. godina jubilarna- 30. obljetnica osnivanja i rada Lovačkog saveza, što bi, svakako, trebalo obilježiti dostojno te vrijedne i značajne obljetnice splitskodalmatinskog i hrvatskog lovstva.

Izvjestio i snimio Dragan Milanović

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.