vijesti

IZLOŽBA IVANA RUNJE GIBIJA U RADOŠIĆU : BRAVO MEŠTRE,OPLEMENIO SI OVAJ NAŠ LOVAČKI SPORT

Nema se što nego konstatirati : konačno se nešto lijepo i dobrohotno dogodilo u lovstvu Splitskodalmatinske županije. Izložbom divljači,pasa i seoskog ugođaja, vrhunski sinjski meštar slikarstva Ivan Runje Gibi priredio je u Lećevićkom Radošiču veličanstvenu izložbu svojih vrhunskih uradaka pod naslovom LOVAČKE PRIČE.
Na prigodnoj izložbi svojih radova, u istinskom seoskom ambijentu, s puno emocija i truda, Ivan Runje je prikazao širem auditoriju ljubitelja lova i prirode , u dvorima Šumske kraljice Nene Drilić Lunić , svoje umjetničko umijeće .
Neospornog talenta Runje se predstavio lovačkoj javnosti sa više od 80 djela. Slikarski smisao vodi ga još od malih nogu, kada je odrastao u prirodnom ambijentu, kada mu je upaljena iskra osvijetlila put u umjetničku budućnost skrivena negdje u njegovoj osjetljivoj nutrini.
Umjetnik se rodio, on se rađa, jednako kao i njegova umjetnička djela!
Runjina izložba potrajati će čitav ovaj vikend. Svi koji mogu i hoće udahnuti tračak ljubavi za prirodu i lov dobro su došli u Radošić, gdje će im Ivan Durdov, tata-mata dalmatinskog šljukolova ispričati priče o kraljici lova.
Za super ugođaj svih gostiju pobrinula se meštrovica Nena spremivši vrhunske delicije od divljači. Kad to kaže Dragan Milanović, naš specijalni izvjestitelj sa ove umjetničke priredbe , onda je to – zakon ! Na lovačkom stolu redala su se jela, svo blago Božje sa ovoga svijeta …
Bravo, Gibi, samo tako nastavi , oplemenio se ovaj naš lovački sport !

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.