vijesti

SUNČEVE HRANILICE KRCATE ZRNATE HRANE SPREMNE ČEKAJU SNIJEG I GOLOMRAZICU U LOVNOEDUKATIVNOM LOVIŠTU „ŠIBENIK – VRGORAC“

Na obroncima Velikog i Malog Šibenika, planinskog masiva državnog lovišta ŠIBENIK-VRGORAC kod Vrgorca,“udarna“ momčad tvrtke OBER – LOVNI TURIZAM napunila je hranilice „do vrha“ zrnatom hranom u očekivanju prvog snijega i mraza.Inače, već se na ovim prostorima, na oko 1310 metara nadmorske visine, temperatura spustila ispod nule.

Još prije na najvažnijim dijelovima lovišta, gdje se uobičajeno sakuplja ili su premeti divljači, posebno divlje svinje, postavljene su automatske hranilice na sunčev pogon. Hranilice su snabdjevene kukuzurom poslije višednevnog rada i ispod gotovo svake vide se aktivnosti divljači, pogotovu divljih svinja u potragu za hranom.

Kako nam je izjavio lovnik OBERA Miljenko Barić, ovog su se puta u cjelodnevnoj akciji istaknuli vrijedni lovci Ante Bartulin, Mate Vranješ i Ante Pivčević Patrona. Ova momčad bila je dovoljna da opsluži sve hranilice u lovištu sa ciljem osiguranja divljači potrebite hrane.

Osim toga, akcija je provedena i na uređenju i čišćenju pojilišta i kaljužišta za divljač. Inače, lovci su u potragu za pitkom vodom, u dijelu brda Mali Šibenik otkrili prirodni izvor pitke vode, što će biti ,ako se ostvari ideja, prava blagodat za svu divljač u sušnim ljetnim, bezvodnim mjesecima.

Državno lovište ŠIBENIK – VRGORAC je lovnoedukativno središte za praktičnu obuku mladih lovaca ( poslije nego što ostvare, polaganjem završnog lovačkog ispita, pravo na držanje i nošenje lovačkog oružja ), polaznika splitskog PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA CAPREOLUS, javne ustanove za obrazovanje kadrova u lovstvu.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.