vijesti

POČEO UPIS POLAZNIKA ZA LOVCA /LOVKINJU, LOVOČUVARA /LOVOČUVARICE I OCJENJIVAČA TROFEJA DIVLJAČI U ODJELJENJIMA SPLIT I OGULIN

Na osnovu odluke Upravnog vijeća PUČKO OTVORENO UČILIŠTE CAPREOLUS iz Splita raspisalo je javni poziv za upis polaznika – kandidata za školovanje lovaca / lovkinja , lovočuvara /lovočuvarica i ocjenjivača trofeja divljači u lovnoj 2021. / 22. godini.

Upis polaznika u odjeljenju Split i Ogulin je započeo.

Program nastave provodi se u skladu sa godišnjim nastavnim planom i programom za pojedina zvanja, odnosno zanimanja, obzirom da poslije obuke i položenog završnog lovačkog- lovočuvarskog ispita polaznik stječe punovažni status lovca /lovkinje , odnosno lovočuvara /lovočuvarice i novo zvanje može upisati u E- radnu knjižicu.

U E – radnu knjižicu upisuje se jedino i isključivo zanimanje lovac /lovkinja i lovočuvar /lovočuvarima- na osnovu Nacionalane klasifikacije zanimanja u Republici Hrvatskoj – na način i pod uvjetom predviđenom zakonom , odnosno vrši se upis dobijenog certifikata Učilišta ovjeren pečatom s grbom Republike Hrvatske.

Pečat s grbom Republike Hrvatske imaju pravo stavljati- koristiti se njime u potvrdi javne isprave – jedino i isključivo ustanove , registrirane kod Trgovačkog suda, koje su osnovane na temelju Zakona o srednjoškolskom obrazovanju odraslih .

Dokument o položenom lovačkom ispitu, koji nije ovjeren pečatom s grbom Republike Hrvatske,polaznik ne smije koristiti u ostvarivanju prava na osnovu Zakona o lovstvu , Pravilnika o obrazovanju kadrova u lovstvu i Zakona o srednjoškolskom obrazovanju odraslih.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.