Ekskluzivno

NATJECANJE ZAGRIŽENIH ŠLJUKARA KONCEM SIJEČNJA Dalmatinska elita šljukara okušati će lovačke snage u lovu na šumsku kraljicu u lovištu kod Knina

Poslije podužeg zastoja, na lovnim terenima u blizini Knina održati će se spektakularno natjecanje pasa ptičara u lovu na šumske šljuke. Natjecanje organizira Seter-pointer klub kako bi okupio i proglasio najboljima lovce na šljuke sa njihovim vjernim fermašima.
To će biti, kako nam reče kinološki sudac Dragan Milanović, drugo veliko natjecanje elitnih šljukolovaca sa područja čitave Dalmacije- nakon posljednjeg natjecanja 2009. godine u Zadvarju pod pokroviteljstvom i u organizaciji splitskog Kinološkog kluba.
Utakmica će okupiti, najprije, vrhunske lovce šljukare, ili, bolje, sve znane i neznane koji se smatraju elitnim šljukolovcima. Potom njihove pse, naravno, bez kojih nema lova šumske kraljice potražice , napose u uvjetima njenoga gusto obraslog staništa na području Dalmacije. Na natjecanju će sudački tim oštrog oka gledati na vrijeme traženja i podizanja, ponašanje lovca i psa u potragu za šljukom , potom , naravno, neizbježan hitac i kvaliteta odstrjela.
Pojedinosti natjecanja znati će se nekoliko dana prije samoga turnira.
Šljukari, prijavite se. Tko će zasjati sa kraljevskom krunom – odabrati će stručni žiri kinoloških sudaca!
Kontakt osoba : Viktor Marinković, Bol

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.