vijesti

NAKON VJEŽBE GAĐANJA NA STRELJANI, POD NADZOROM INSTRUKTORA, LOVCI NOVACI MOGU U TEK LOVIŠTE SA OSTVARENIM PRAVOM NA DRŽANJE I NOŠENJE LOVAČKOG ORUŽJA

Grupa polaznika splitskoga CAPREOLUSA, javne ustanove za obrazovanje odraslih izvan sustava redovite naobrazbe – u pripremi za završni lovački ispit , a u sklopu godišnjeg Nastavnog plana i programa – obavila je vježbu gađanja iz malokalibarskog oružja i pištolja na streljani Stobreč kod Splita.

Vještinu rukovanja s lovačkim oružjem i gađanje savladali su pod nadzorom iskusnog instruktora streljaštva Hrvatskog streljačkog saveza.

Pošto su prošli teoretsku nastavu u kabinetu POU Capreolusa,gdje su stekli temeljna znanja iz rukovanja lovačkim oružjem, upoznali se sa osnovama lovne balistike , vrstama oružja za lov krupne i sitne divljači, te ono što je najpresudnije- sigurnost u lovu – po mišljenju stručno pedagoške voditeljice programa nastave – stekli su dovoljno znanja da mogu pristupiti gađanju i završnom lovačkom ispitu.

Već duže vrijeme CAPREOLUS provodi poseban oblik praktične nastave- obuku iz gađanja u lovištu Šibenik – Vrgorac, kojim gospodari OBER LOVNI TURIZAM, tvrtka kojom upravlja CAPREOLUS .

Naime, kao što je poznato – polaznik dok ne položi lovački ispit i stekne pravo na držanje i nošenje lovačkog oružja ne smije doći u doticaj za oružjem u lovištu kako bi njime mogao loviti i obnašati druge radnje ( na streljani može,ali pod nadzorom stručnog instruktora).

Zbog toga se sa svakim lovcem novakom , pošto nabavi lovačko oružje – sklapa ugovor po kojemu je dužan prijaviti se za vježbu gađanja kako bi mogao pristupiti skupnom lovu na divlje svinje.

Ovaj način rada pokazao se kao jako učinkovit i odličan saveznik mladih lovaca.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.