vijesti

INICIJATIVA LOVACA STARIJE ŽIVOTNE DOBI U SPLITU Osniva se Udruga hrvatskih lovaca veterana „Đuro Dečak „

U Splitu je starija generacija lovaca , doajena hrvatskog lovstva, pokrenula inicijativu da se u gradu pod Marjanom osnuje Udruga hrvatskih lovaca veterana „Đuro Dečak „.
Ova ideja naišla je na simpatije i odaziv lovaca starije doba i iz ostalih krajeva Hrvatske, napose lovaca sa područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije, gdje je pokojni predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza bio osobito omiljen i rado viđen gost.
Udruga se osniva zbog očuvanje lika i djela istaknutog lovca Đure Dečaka, generala Hrvatske vojske, višegodišnjeg lidera hrvatskih lovaca i poklonika zaštite prirode i divljači.
General Đuro Dečak ostati će upisan u povijesnici hrvatskog lovstva zlatnim slovima. Tijekom njegova višegodišnjeg mandata ostvario je veoma vrijedne uspjehe u lovstvu te ga generacije njegovih vršnjaka, zagovornika poštovanja i sjećanja ,svrstavaju u red zaslužnih lidera hrvatskog lovstva.
Dečak je zaslužio počasno mjesto u galeriji velikana lovstva , kao i dr Milovan Zoričić, prvi predsjednik Saveza lovačkih društava za Hrvatsku, Slavoniju i Međimurje,preteče današnjeg Hrvatskog lovačkog saveza te Karlo Mrazović Gašpar, nekadašnji predsjednik hrvatskog Sabora zbog organiziranja lovstva i dobijanja zgrade HLS na Tuškancu.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.