vijesti

Hrvatska viceprvak u radu pasa goniča na Eurokupu- sa pobjednicom Sirenom Maria Dundića- u kinološkoj reprezentaciji koju je vodio naš dugogodišnji profesor, istaknuti međunarodni kinološki sudac i selektor inž. Ante Udovičić

Na 27. Europskom kupu pasa goniča u Čačku ( Srbija )- pod visokim pokroviteljstvom FCI ( Međunarodne kinološke federacije ) – drugo mjesto osvojila je „ istrijanka“ Sirena vlasnika i uzgajivača istarskih kratkodlakih goniča Maria Dundića iz Splita i time Hrvatskoj donijela zapaženu pobjedu – vicešampiona među goničima natjecateljima iz petnaest država . Po riječima tajnika Hrvatskog kinološkog saveza Bojana Matakovića, na Euro kupu, tradicionalnom natjecanju u Europi, hrvatska kinološka reprezentacija postigla je izvanredan uspjeh . U hrvatskoj kinološkoj reprezentaciji bili su pored Dundića i njegove Sirene, Luka Marjan i Dona, te sudac Dalibor Pešutić i selektor, poznati međunarodni kinološki sudac Ante Udovičić, koji je pažljivim i znalačkim odabirom doista izabrao vrhunske goniče za ovo prestižno natjecanje.
Inače, smatra se da da je ovaj 27 Eurokup po mjerilima FCI-a , najveće europsko natjecanje u radu pasa glasnog gona na zeca.
Psi su imali veoma zahtjevne termine „lova“ na zeca . Naime, svaki pas morao je tragati za zecom 4 sata, od 8 do 12 sati, što je kriterij ovog natjecanja. Pri tome mora pokazati svoje kvalitete, sposobnost u traganju i kondiciju te, naposljetku, postignuti odličan rezultat, kao što je pokazala Dundićeva Sirena.
Na ovom Eurokupu sudili su hrvatski međunarodni kinološki suci Ante Udovičić i Dalibor Pešutić. Do sada, se ,inače, na Eurokupu hrvatska kinološka reprezentacija svrstavala na treće mjesto, pa ovaj rezultat , svakako, upućuje na neprikosnoveni odabir vrhunskog selektora Ante Udovičića.
Dogodine će se Eurokup održati u Grčkoj.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.