vijesti

HRVATSKA KINOLOŠKA ELITA NA EUROPEAN CUP OD THA HARE NA KUPRESU Hrvatsku kinologiju zastupati će, po izboru selektora inž. A. Udovičića, istrijanke Sirena i Astra Maria Dundića i Perice Miljkovića

Sve je spremno, okončane su i posljednje pripreme za nastup hrvatske kinološke reprezentacije Hrvatskog kinološkog saveza na 29. EUROPEAN CUP ON THE HARE (FCI) koji će se održati 27. i 28. rujna na Kupresu. Na toj velikoj lovnokinološkoj priredbi, gdje se očekuje nastup mnogih zemalja ovoga dijela Europe, hrvatsku kinološku reprezentaciju zastupati će splitski kinolog i uspješni uzgajivač Mario Dundić sa svojom nepogrešivom istrijankom Sirenom i šibenski kinološki odličnik Perica Miljković sa istrijankom Astrom.
To će biti, kako kažu upućeni, velika smotra kinoloških postignuća u „lovu“ na zeca u otvorenom lovištu na području Kupresa, gdje ima zečeva u obilju i gdje se organizator- Kinološki savez Bosne i Hercegovine potrudio da ova veličanstvena priredba uspije do kraja.
Izbornik hrvatske kinološke reprezentacije ispred Hrvatskog kinološkog saveza inž. Ante Udovičić izjavio je da očekuje uspjeh , budući su istarski kratkodlaki goniči Sirena i Astra njegov izbor i da su na ovim našim prostorima doista prave šampionke. Od prošlog natjecanja u Baru , kako tvrdi Udovičić, trajale su izlučne utakmice na kojima su pobjeđivale Sirena i Astra, koje će, doslovno, pokazati što znaju i umiju u lovu na zeca prema strogim pravilima Međunarodne kinološke federacije.
U ime organizatora za uspjeh EUROPEAN CUPA zadužen je veteran lovne kinologije Bosne i Hercegovine Mirko Čolak sa suradnicima.
U izbor za ovu manifestaciju nije mogao ući nijedan istarski gonič lovaca i uzgajivača sa područja Istre.
INFOCAP

Na slici:
Hrvatski kinolog Ante Dundić sa kinološkom elitom pred izlučna natjecanja na kojima je Sirena polučila vrhunske rezultate
Foto D. Martić

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.