vijesti

VRIJEDNI MOMCI, SADAŠNJI I NEKADAŠNJI NAŠI POLAZNICI, GRADE I UREĐUJU POJILIŠTA NA PLANINI MALI ŠIBENIK

U državnom lovištu „Šibenik – Vrgorac“ svake subote izvode se radne akcije. Ovaj put na „dnevnom redu“ je bilo uređenje stare, nekad veoma „žive“ lokve, zapravo, sada već uređenog i dotjeranog pojilišta za krupnu divljač, pogotovu divlje svinje kojih je u ovom lovištu u izobilju.

Momci, sve odreda ljubitelji prirode i divljači, dohvatili su se svojski posla. Najprije je, upravitelj lovišta Ante Udovičić , dovezao svojim pik-apom , nabijenom do vrha, na 1120 metara nadmorske visine, u podnožju Malog Šibenika- vreće cementa i pijeska te ostali građevinski materijal. Potom su krenuli sa poslom ovdašnji lovački starosjedioci, Mijo i Željko Vuletić, pridružio im se i čuveni Kobra sa priručnom mehanizacijom, da bi čitav taj graditeljski tim „uglazbio“ doajen vrgoračkog lovstva, lovočuvar Vjekoslav Opačak i prvi lovnik Obera Miljenko Barić Baja sa svojom bojnom. Naravno, u svemu je tom pothvatu pomogao i Dražen Grljušić… Njega nikako ne smijemo ni ovom prilikom zaobići, pogotovu što je već počeo,kažu pripadnici Bajine bojne,u svojoj sušari sa sušenjem ekstra delicija – pancete i ostalih božjih delicija ovoga podneblja.Momci jedva čekaju prvu buru…Ukiselili su već punu kacu kupusa!

U isto vrijeme, dio Bajine bojne postavio je nadzorne kamere diljem lovišta. Iz kontrolnog središta u Splitu- čitavo lovište je pod nadzorom -kao na dlanu. Sve se vidi, sve se čuje. I mušica kad prozunzi…

Pa ko voli, nek izvoli,naravno, ako netko i dalje namjerava sušiti meso strogo zaštićene divokoze i gostiti se slasnim zalogajima brdske bravetine!

( Preuzeto iz nacionalnog lovačkog magazina Dobra kob, listopad , 2020. godine )

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.