vijesti

VREĆE JABUKA U LOVIŠTU „ŠIBENIK VRGORAC“ : DIVLJE SVINJE HRANE VITAMINIMA I PROVODE BIOSIGURNOSNE MJERE ZBOG BOJAZNI OD AFRIČKE SVINJSKE KUGE

Čim se smirilo vrijeme kako bi mogli iznijeti hranu za divljač skupina lovaca i prijatelja prirode i lova OBER LOVNOG TURIZMA, koje gospodari državnim lovištem „Šibenik Vrgorac“ ,krenula je na odgovoran zimski posao.

Na nižim obroncima Velikog Šibenika, čiji su visoki vrhovi pokriveni snijegom, vrijedni lovci na čelu sa lovnikom Miljenkom Bajom iznijeli su vreće napunjene – vitamina ! Na leđima su prenijeli pune vreće zrelih jabuka do udaljenih točaka , dokle su mogli doći, računajući da još mraz nije dovoljno stegao, kako bi voće doista dobrodošlo divljim svinjama.

Ovo je bila tek jedna od niza ovozimskih akcija lovaca OBER LOVNOG TURIZMA . Mnogo prije nego što je pao posljednji snijeg pokrenuli su solarne hranilice kako bi divljači omogučili redovit zrnati meni.

Inače, u lovištu se aktivno provode biosigurnosne mjere kako bi se na bilo koji način zapriječio ulazak i moguće širenje afričke svinjske kuge, obzirom na blizinu granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

Lovci se pridržavaju svih pravila lovnog gospodarenja , vodeći računa da će snijeg već uskoro zaustaviti lovne aktivnosti na Velikom Šibeniku.


Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.