vijesti

U LOVU NA ŠLJUKE U LEĆEVICI SETER BOS DOŽIVIO SRČANI UDAR Vrhunski šljukolovac ovaj put nije izdržao napor veličanstvenog lova, otišao je odani prijatelj i član familije Lađana Prvana

Pri samome koncu uspješne lovne sezone na šljuke u Lećevici, poznatom obitavalištu ove kraljice ,dogodio se je neobičan, tragičan događaj. Dok su u Polači engleski seteri demonstrirali vještinu lova na pticu iz snova mnogih lovaca – desetogodišnji seter Bos, sin 13- godišnje pokojne Jamajke, koja je podarila lovačkom svijetu mnoštvo vrhunskih , nepobjedivih setera – doživio je srčani udar !

  • Sve se desilo odjednom- priča zlovoljno poznati šljukar Lađan Prvan . U lovu na svoju posljednju šljuku Bos se zanio, počeo je povraćati. Odmah smo znali da s njim nešto nije kako treba, odveli smo ga u Solin gdje je dežurni veterinar konstatirao smrt kao posljedicu srčanog udara!

Engleski seter Bos, prepoznatljiv u krugovima šljukara po radu, savršenoj fermi, crnoj boji dlake, aportu, koji je tukao sve rivale u potragu za šljukama, bio je onaj jedan jedini – ako je igdje bilo u brdima i u hrastovini ijedne šljuke- on ju je znao „izbaciti“, istjerati je iz gustiša kako bi poletjela ispred lovaca.

  • Otišao je moj Bos, najbolji pas, bio mi je član familije i lovački drug. Bez njega biti će teško, priča vrhunski lovac na veličanstvene ptice Lađan prisjećajući se lijepih dana provedenih u lovu sa nenadoknadivim Bosom.

Tako je to kod nas lovaca. Naš vjerni dugogodišnji pratitelj i prijatelj mnogo nam je značio, pa kad jednog dana ode, kao da smo izgubili najbližeg člana obitelji.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.