vijesti

ČAGALJ NA CESTI KOD ZATONA Životinja se neobično ponašala, kaoda je bolesna, krečući se tromo na prometnici uz trubljenje vozača

Na prometnici koja vodi za Dubrovnik, između naselja Zaton i Trsteno, u neposrednoj blizini benzinske postaje , danas je tijekom jutra čagalj iznenadio vozače „šetajući“ se po ovoj važnoj prometnici.

Životinja se je kao da omamljena i bez orijentacije kretala s jedne na drugu stranu ceste. Sa tim neuobičajenim pokretima i kretanjem na kišnom asfaltu, izazvala je pažnju vozača koji bi tek tu i tamo zatrubili da bi se taj vukoliki „pas“ okrenuo i malo potrčao, ponovno zastao gledajući u prolazeće automobile kao da se pita što se to, zapravo dešava na cesti!

Nikakvo čudo! Po ponašanju čaglja vidjelo se da je bolestan. Od čega se ova zvjerka razboljela teško je odgonetnuti. Imala je neobično ponašanje i kao da je na prvi pogled bila nestabilna na stražnjim nogama, gdje je povremeno „padala“, sa naprijed ispruženom glavom i njuškom, vele nam očevici ovog zagonetnog događaja u dubrovačkom primorju.

Čagalj je pokušao s jedne strane na drugu prijeći cestu, automobili su se zaustavljali,ali kada je prešao na drugu stranu ceste, nije se uspio popeti u obližnji gustiš. I ponovno se vratio hodajući po sredini ceste…

Po opisu bi se reklo da je čagalj bolestan, kazao nam je poznati pelješki čagljolovac još od malih nogu Ivo Jurišić. Moguće je da je dobio štenećak od kojih stradava mnogo njegovih srodnika, pasa,a gdje ga je zaradio, tko to znade. Druga je solucija da je bijesan. Kako ovdje ima lisica , na ovom području, možda je pojeo lešinu lisice i zarazio se. A treća je solucija da ga je prognao i ozlijedio vuk…. U svakom slučaju odgovor nadležnih veterinarskih služba bilo bi korisno sačekati.

Kako je ova priča sa čagljem na dubrovačkom primorju okončana nismo uspjeli saznati.

Naš fotoreporter našao se na mjestu događaja i snimio fotografije.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.