vijesti

SUSRET SOKOLARA U HODOŠANU Vitezovi neba ulovili tek jednog fazana i dva zeca što je savršen uspjeh za dvadesetak polijetanja

U bogatom lovištu Lovačkog društva „Fazan“ u Hodošanu održan je tradicionalni 14. po redu sokolarski susret na kojemu je sudjelovalo desetak poklonika ovoga viteškog lova na sitnu divljač.
Sokolari su se natjecali, isprobavši svoje vještini i umijeće svojih ptica u lovu na fazane i zečeve. No, čini se da su sokolovi bili sporiji od zečeva i fazana pa su tako od kojih dvadesetak polijetanja sa ruku sokolara ulovili tek jednog fazana i dva zeca !
Utješno,ali na obostrano zadovoljstvo.
Predsjednik Hrvatskog sokolarskog kluba i njegov osnivač , nekadašnji suradnik nacionalnog lovačkog magazina Dobra kob dr. sc. Viktor Šegrt izjavio je da je lov sokolovima human i ne ostavlja posljedice na divljač niti na njeno stanište. Dodao je kako je hrvatsko sokolarsvo 2021. godine proglašeno Svjetskom nacionalnom kulturnom baštinom pod izravnom zaštitom UNESCO-a.
Uz svesrdno domaćinstvo lovaca Lovačkog društva „Fazan“ i njegova prvog lovca Miroslava Vlašića okončan je ovaj sokolarski susret uz prigodne međimurske specijalitete i kapljicu za dobar tek i sretan Božić i Novu godinu.

Piše Krunoslav Kruljac

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.