vijesti

POGIBIJA DIVLJAČI NA AUTOPUTU SPLIT-ZAGREB Srnjak moćnih trofeja, još u bastu za ovo doba godine, nakon udesa na cesti postao žrtva gladnih zvijeri

Na autoputu, dionici Split- Zagreb kod Gospića – nepoznato vozilo udarilo je srnjaka koji se od siline udarca prevalio izvan kobne prometnice !
Naišavši svojim automobilom nakon udesa vozaču lovcu preostalo je jedino snimiti iskasapljenu, napola pojedenu životinju . Kao što je razvidno srnjak je bio na putu visoke trofejne vrijednosti, u ovo doba godine još u bastu. Međutim, ubrzo je postao žrtva udesa – okupljenih grabežljivaca, najvjerojatnije vukova, kojih ima podosta u većim čoporima na ovom području Ličkosenjske županije.
Srnjak se je našao izvan ogradne žice …
Ovo je još jedan tipičan primjer stradavanja srnjaka na ovom i širem području Like što nanosi ogromnu štetu lovoovlaštenicima. Sa dolaskom ljepših, proljetnih dana, očekuje se još veće stradavanje ove plemenite i lovcima jako vrijedne divljači na području Ličkosenjske i Karlovačke županije.

Specijalno za pou-capreolus.hr Ivan Sarić Pušo

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.