vijesti

NAŠE UČILIŠTE PRIREDILO SKUPNI LOV NA FAZANE ZA SVOJE POLAZNIKE KOJI SU DOBILI ORUŽNI LIST I LOVAČKU ISKAZNICU

U lovnoedukativnom i instruktivnom državnom lovištu „Šibenik – Vrgorac“, s kojim gospodari tvrtka Ober lovni turizam u vlasništvu splitskoga POU Capreolusa- priređen je blagdanski lov diplomiranih lovaca, sada već bivših polaznika tog učilišta.

Splitski Capreolus je, naime, uveo praksu da organizira skupine mladih lovaca , koji su ostvarili pravo na držanje i nošenje lovačkog oružja, poradi dopune u praksi stečenog znanja prilikom osposobljavanja. Svakako se je pokazala dobra praksa da se za mlade lovce priredi instruktivni lov pogonom i prigonom na divlje svinje, kako bi se i u izravnom kontaktu upoznali sa oganizacijom i odvijanjem skupnih lovova.

Ovoga puta u lovištu su mladi – naravno uz potporu profesora i stručnih suradnika Učilišta ,iskusnijih kolega, lovili fazane „pod pušku“ i ostvarili odlične rezultate. Broj odstrijeljenih fazana nije nikako bio kriterij, već organizacija lova pogonom, polazak i završetak lova na znak trube, kretanje lovaca i što je najvažnije momci su potvrdili i u praksi osnovno načelo – sigurnost u lovu prije svega!

Pored mladih lovaca, vrhunski uspjeh u pripremi i kondiciji – postigla je,naravno, engleska pointerka Buba , vlasnika prof. dra Mladena Bobana, profesora na splitskom Medicinskom fakultetu,koji je kao gost i prijatelj Capreolusa sudjelovao u ovom lovu.

S njom su mladi lovci mogli naučiti kako se provodi lov potražice, u društvu 3 do 5 lovaca, potom vrhunske ferme i, naposljetku poslije hica – savršen aport !

Buba je bila toga dana doista – prava, neponovljiva kraljica lova. Do idućeg instruktivnog lova !

Skupnim lovom, na opće zadovljstvo, rukovodili su upravitelj državnog lovišta Šibenik Vrgorac Ante Udovičić i lovočuvar Vjeko Opačak.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.