vijesti

NAŠ PREDAVAČ ing. ANTE UDOVIČIĆ STEKAO STRUČNI NAZIV MAGISTRA ZAŠTITE PRIRODNOG OKOLIŠA

Dugogodišnji  predavač na splitskom  Pučkom otvorenom učilištu Capreolus   inž. Ante Udovičić diplomirao je na Veleučilištu studija sigurnosti u Zagrebu i time stekao akademski naziv „magistar inženjer sigurnosti i zaštite „(skraćeno : mag. ing. sec. ).

Između više specijaliziranih studija na  Veleučilištu ing. Udovičić se opredjelio za stručni studij koji je najbliži prirodi i lovstvu- specijalistički studij zaštite okoliša, te je time postao jedan od rijetkih stručnjaka u  veoma značajnom segmentu lovstva, zaštiti prirode i okoliša.

Mag. ing. sec. Ante Udovičić spada u stariju  generaciju predavača na splitskom Pučkom otvorenom  učilištu Capreolus. Do sada je završio studij  agronomije na zagrebačkom Agronomskom fakultetu, poznati je i priznati međunarodni kinološki sudac svih pasmina lovačkih pasa, višegodišnji aktivni lovački i  kinološki dužnosnik  te je napisao više znanstvenih radova u svojstvu autora ili koautora. Među ostalim koautor je kapitalnog djela našeg učilišta, udžbenika Lovstvo kojime se koriste polaznici POU Capreolus,ali i ostalih sličnih ili istih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Veliki je zagovornik povratka ugleda i digniteta dalmatinskog psa  pokrenuvši gradnju velebnog spomenika tog stoljetnog ambasadora Hrvatske i hrvatskog lovstva u svijetu na splitskoj rivi pod nazivom „Tu je moj dom „. U pripremi je također  izdavanje luksusne monografije učilišta Capreolus  o dalmatinskom psu čiji je jedan od meritornih autora.

Sa dobijanjem naslova magistra zaštite okoliša mag. Udovičić ostvario je pravo na status višeg predavača na splitskome Capreolusu.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.