vijesti

NA VRATIMA STONA FOTOKAMERE OTKRILE SIVOG VUKA Pojava zvijeri uznemirila je mještane Stona i Pelješca, u strahu kako može zaći dublje na polutok

Svega par kilometara od Stona na poluotoku Pelješcu – dolutao je vuk !
Vuka su zabilježile fotokamere na imanju Ante Buška, dok je vijest o pojavi ove zaštićene zvijeri na pelješkom području objavio dubrovačkidnevnik .hr
Vuk je, naravno, pojavljujući se kao gost na ovom području izazvao pozornost žitelja,a pogotovo ovdašnjih lovaca. Naime, kako veli Ivo Jurišić, čuveni lovac i lovački dužnosnik iz Gornje Vrućice nije rijetkost da se vuk zalijeće i do Stona. U brdima je vuk pravi gospodar, pa su već činili štete i u dolini Neretve, odnosno na čitavom tom potezu par kilometara od obale.
Mještani stonskog primorja , u početku, ne znajući o kojoj se zvijeri radi nagađali su da je možda došao u posjetu zloglasni vukopas, ili možda čagalj.
Ovdje je sigurno riječ o autohtonom vuku, kazao nam je istaknuti lovac i poznati preparator iz Imotskoga Roko Rebić. Vuka se lako prepoznaje po izrazitim crnim lisama na prednjim nogama.To mu je osnovno obilježje . Dakle, ako ima crne lise dokazano je riječ o vuku. Crne lise nema vukopas, koji svojim ostalim izgledom može podsjećati na vuka.

Specijalno za POU – Capreolus.hr Ivo Jurišić

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.