vijesti

LOVCI OBER- LOVNOG TURIZMA PRUŽILI POMOĆ OBITELJI KOLEGE MATE PERVANA IZ KOKORIĆA,UGROŽENOJ NA POPLAVLJENOM PODRUČJU VRGORAČKOG JEZERA

Nezapamćene kiše u dolini Vrgoračkog jezera napravile su od, u povijesti poznatih Kokorića , predjela Pervani, pravi otok i u cijelosti ga odsjekli od ostatka krajine.

Oborinske vode sa okolnih brda, Sriduše i Betine , te podzemni tokovi Žiljine pospješile su kobne posljedice ove elementarne katastrofe koja nije zapamćena u povijesti Vrgoračkog kraja.

Usred poplave zatekla se i obiteljska kuća Mate Pervana, poznatog vrgoračkog lovca i uzgajivača divljači, člana tvrtke „Ober – lovni turizam„ koja gospodari lovnoedukativnim državnim lovištem „Šibenik – Vrgorac“.

Splitski i vrgorački lovci , kao i prijatelji lova, priskočili su upomoć obitelji Mate Pervana, organiziravši „na brzinu“ humanitarnu akciju. Prva pošiljka dubokih čizama i odjeće već je spremna za transport do najbližeg mjesta do kojega se može doći u ovom trenutku.

Voda je došla do prvog kata obiteljske kuće, priča Mate Pervan, za sobom uništavajući sav namještaj u kuhinji i u sobama. Konoba u prizemlju kuće je pod vodom visokom kojih pet metara !

Do kuće Pervanovih ovoga trena može se, zapravo, doploviti samo na gumenjaku Hrvatske gorske službe spašavanja.

  • Ovako nešto se još nije dogodilo u povijesti ovog kraja, izjavio je Mate Pervan. Bilo je, doduše, poplava, jezero plavi ,nekad više- nekad manje ali nikad kao ove zime. Sve nam je uništeno, upropašteno…

Humanitarnoj akciji pomoći pridružila se splitska lovačka tvrtka Dobra kob.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.