Ekskluzivno

AKTIVNOSTI SPLITSKIH KINOLOGA U PROMIDŽBI AUTOHTONE PASMINE PASA Na Rivi će se podignuti spomenik dalmatinskom psu,“ambasadoru hrvatskog turizma „

Na inicijativu splitskog Kinološkog društva i zalaganjem inž. Ante Udovičića, poznatog međunarodnog kinološkog suca, lovnog stručnjaka i predavača splitskog Lovačkog učilišta Capreolus, Splićani i njihovi gosti, ljubitelji autohtonih hrvatskih lovnih pasmina pasa – dobiti će spomenik „ambasadoru hrvatskog turizma“ dalmatinskom psu.
Nakana je autora Tea Baučića da se spomenikom dalmatinskom psu na Rivi obilježi veliki povratak toga u svijetu poznatog točkastog goniča, danas obiteljskog psa sa porukom na postamentu TO JE MOJ DOM !
Spomenik prikazuje obitelj dalmatinskog psa u naravnoj veličini u karakterističnim bojama – bijeloj podlozi sa crnim ili smeđim točkama. Prema zamisli autora ,na podlozi bi se postavio QR kod čijim bi skeniranjem na pametne telefone bio povezan direktan link na stranice Kinološkog društva Split i turističke zajednice , gdje bi bio spot koji predstavlja dalmatinskog psa , njegovu povijest i osnovne osobine te izvrsne i nezamjenjive pasmine pasa.
Splitski kinolozi obratili su se Gradu Splitu kako bi ostvarili dopuštenje za podizanje spomen obilježja dalmatinskom psu. Kako smo saznali, procedura je u tijeku.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.