vijesti

VITEZOVI MEĐUNARODNOG REDA SVETOG HUBERTA SLAVE SVOJ BLAGDAN POD KREDOM REDA „SLAVITE STVORITELJA SLAVEĆI NJEGOVA STVORENJA„

Povodom spomendana Svetog Huberta 3. studenoga, našeg sveca i nebeskog zaštitnika članovi Međunarodnog reda Svetog Huberta s sjedištem u Austriji, prisjete se legende o svecu i razgovaraju o etičnosti lovaca , sudjelujući na misnim slavljima – pod kredom reda DEUM DILIGITE ANIMALIA DILIGENTES, što u prijevodi znači SLAVITE STVORITELJA SLAVEĆI NJEGOVA STVORENJA.

Međunarodni red svetog Huberta krščanski je viteški red . Članovi reda, vitezovi svetog Huberta, dodjeljivanjem Medalje časti Svetog Huberta dobivaju i titulu Počasnog viteza Međunarodnog reda na okupljanju , koje je bilo za vitezove iz Hrvatske 2017. godine u austrijskom dvorcu Seggaubergu .

Vitez Svetog Huberta može postati lovac kojega odlikuju etika, moral i čast, koji je dokazano ljubitelj lova i divljači, jer prilikom promicanja u viteza Svetog Huberta za njega jamči kum, a to je osoba sa lovačkim vrlinama i poznati lovac. Za pojedine hrvatske vitezove kum je bio Johan Fanzoj, vlasnik i oružar jedne od najstarijih europskih tvornica lovačkog oružja u Ferlahu.

Zadaci Međunarodnog reda Svetog Huberta su : očuvanje , održavanje i promicanje lova u njegovim različitim izrazima diljem svijeta u skladu sa kredom Reda ; održavanje i promicanje različitih oblika lovne kulture i različitih lovačkih tradicija u cijelom svijetu ; promicanje zaštite i brige o divljim životinjma i prirodi općenito; poboljšanje razumijevanja odnosa i interakcija u prirodi za lovce , ribolovce, te općenito ljude koji se bave lovom.

Na svečanoj inauguraciji u Međunarodni red Svetog Huberta i dobijanje časti Viteza svetog Huberta prisustvuju predstavnici svih viteških redova uiz cijelog svijeta. Vitezovi, kao i oni koji će se primiti u Red, dolaze na svečanosti u katedrali svečano odjeveni, u odjeći po pravilima Reda.

Potom se po Ustavu Reda primaju novi vitezovi Svetog Huberta po posebnom obredu.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.