vijesti

UZLET HRVATSKE KINOLOGIJE Zadranin Branko Šare treći put izabran za predsjednika Hrvatskog kinološkog saveza sa 102 glasa skupštinskih zastupnika i pobrao frenetičan aplauz

Mladi, perspektivni lovnokinološki kadar, lider zadarskog Dalmatinskog psa, sa svim svojim uspjesima, Branko Šare ponovno je, po treći put zadobio povjerenje više od sto skupštinskih zastupnika i po treći put zavrijedio četvorogodišnji mandat na kormilu Hrvatskog kinološkog saveza.
To se dogodilo na izbornoj skupštini Hrvatskog kinološkog saveza održanoj na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu.
Ovim izborom Šare je potvrdio još jednom da je on i njegov tim kinologa na pravom putu u osmišljavanju i realizaciji visokovrijednih projekata od općeg značenja. Naime, u protekla dva mandata, bez puno pompe , Šare i njegov stručni tim realizirao je program rada, te je na skupštini iznio ambiciozan program aktivnosti u narednom mandatnom razdoblju. Ako se je do sada potvrdio kao osoba od visokog povjerenja , koja je sve svoje snage uložila u boljitak hrvatske kinologije, to su skupštinski zastupnici jednoglasno prihvatili njegov program rada u idućem razdoblju.I aklamacijom mu povjerili novi mandat bez ikakve zadrške.
Najprije, Šare je iznio veoma ambiciozan,ali provediv program izgradnje Kinološkog središta Hrvatskog kinološkog saveza u Rugvici kod Zagreba. Za počeak je savez kupio (i platio !) zemljište veličine 20.000 četvornih metara gdje će u dogledno vrijeme niknuti spomenuti Kinološki centar sa svim sadržajima koji će biti u funkciji hrvatske kinologije.
Kinološki centar biti će jedan od najmodernijih u ovom dijelu Europe i označiti će nov početak i kvalitet hrvatske kinologije na širem planu. Ovdje će niknuti sadržaji u funkciji općeg napretka kinologije kakav svijet još nije vidio! Dijelom će se graditi sredstvima EU fondova…
U sklopu daljih aktivnosti predsjednik Branko Šare naveo je da ove godine slijedi niz vrijednih manifestacija. U Zagrebu će se tako održati Svjetska izložba pasa svih pasmina , u Vinkovcima Svjetsko prvenstvo u radu sportskih pasa, da bi se u Rugvici održalo Svjetsko prvenstvo ptičara i Kup svetog Huberta .
Valja još navesti da na ovoj izbornoj skupštini predsjednik Branko Šare nije imao protukandidata.

Specijalno za pou-capreolus.hr Davor Martić
Snimio Ante Udovičić

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.