vijesti

PROTEKLE SU PUNE TRI GODINE OD POTRESA NA BANOVINI Lovci Hrvatskog dragovoljca uređuju razrušeni lovački dom uz podršku kolega lovaca i prijatelja

Prije pune tri godine područje Sisačkomoslavačke županije zahvatio je snažan potres nanoseći ogromne štete na stambenim i gospodarskim objektima. Nisu, naravno, od siline potresa pošteđeni ni lovački sadržaji, najprije na području Gline i Petrinje upravo zbog blizine mjesta Strašnik gdje je bio epicentar snažnog potresa.
Potres je najviše pogodio objekte Lovačkog društva Hrvatski dragovoljac iz Glinskog Novog Sela čiji je lovački dom u Majskim poljanama potpuno razrušen i ostao neuporabljiv . Lovački dom je, inače, bio pred samim otvaranjem.
Kako bi pomogao lovcima da se ponovno vrate u svoje objekte, te pomogao urediti i sagraditi ostale sadržaje od značenja za lovce i divljač- Hrvatski lovački savez organizirao je masovnu akciju pomoći lovačkim društvima.
Akivnostima mnogih dobrotvora pridružila se i Javna ustanova za obrazovanje kadrova u lovstvu, splitski CAPREOLUS.
Iako je obnovljeno dio sadržaja – lovački dom u Majskim poljanama još uvijek čeka na obnovu zbog administrativnih razloga.Ovdašnji su se lovci, na čelu sa predsjednikom Hrvatskog dragovoljca Vladom Rožankovićem nadali da će dom sanirati uz podršku državnih institucija,ali to se, nažalost , nije dogodilo. A u međuvremenu je i preminuo predsjednik Rožanković…
Uzdajući se u sebe, lovci su sami počeli s gradnjom i obnovom svojeg krova nad glavom, uz podršku kolega lovaca i prijatelja.

Izvjestio Jelenko Topić

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.