vijesti

PETICE U RUKOVANJU LOVAČKIM  ORUŽJEM : POLAZNICI „CAPREOLUSA“ OBAVILI  VJEŽBOVNO GAĐANJE NA STRELJANI U STOBREČU 

U sklopu praktične obuke za stjecanje zvanja lovca i lovkinje provedeno je završno gađanje sa vježbom sigurnog rukovanja lovačkim i drugim oružjem na streljani u Stobreču u organizaciji PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA CAPREOLUS.

Teorijsko znanje polaznici su stekli slušajući  nastavu u skladu sa nastavnim planom i progamom  da bi potom obavili praktičnu vježbu prioritetno vezanu uz sigurno rukovanje lovačkim oružjem. Pod budnim okom instruktora polaznici su , gađajući u mete, ostvarili posve dobre rezultate i na taj način postigli dovoljan broj bodova da bi mogli pristupiti završnom lovačkom ispitu.

Nakon što su sa uspjehom položili završni lovački ispit  polaznici su u obvezi- čim ostvare pravo na držanje i nošenje lovačkog oružja – prijaviti se voditelju nastavnog programa kako bi mogli obaviti šestomjesečno stažiranje u državnom lovištu „Šibenik- Vrgorac“.

Kao lovci novaci dužni su , u dane predviđene za dodatnu vježbovnu obuku, sudjelovati u pojedinačnim i skupnim lovovima na divlje svinje. Pod paskom lovnika i po njemu ovlaštenih osoba lovci novaci stječu dodatna praktična znanja i vještine  sa svrhom sigurnog lova i rukovanja lovačkim oružjem.

U savladavanju teorijskog gradiva polaznicima su od velike koristi školski udžbenici  u izdanju POU CAPREOLUS, prije svega udžbenici Lovstvo i Vježbenica .

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.