Ekskluzivno

KORISNO IZDANJE: Objavljena knjiga kao pomoć za osposobljavanje lovaca – koristit će je i Slavonci

Prijenos iz drugih medija, original članak objavljen: “https://pozega.eu/?it=34336”, 12.12.23 na portalu pozega.eu, autor Jelenko Topić

Pod sloganom „Tko ne misli časno loviti neka ne ulazi u naše redove“ plodnog lovačkog pisca Dragutina Veselija, Pučko otvoreno učilište Capreolus iz Splita upravo je objavilo novo, treće izdanje Vježbenice za pripremu ispita poradi osposobljavanja kadrova u lovstvu isključivo za svoje polaznike.

Vježbenica uz ranije objavljeni udžbenik „Lovstvo“, jedinstvenu lovačku literaturu na našim prostorima, čini zaokruženu cjelinu i predstavlja zbirku izdanja za potrebe lovaca i lovkinja u pripremanju završnog ispita. Pučko otvoreno učilište Capreolus poznato je po ovim izdanjima i organizaciji osposobljavanja i polaganja ispita za lovce, lovočuvare i ocjenjivače trofeja, a često su prisutni na području Slavonije uključujući Požeško-slavonsku županiju.

Grupa autora, već afirmiranih na hrvatskom znanstvenom prostoru, sa oba udžbenika uspjela je predočiti čitav nastavnički program kako bi polaznici što lakše i brže savladali propisano nastavno gradivo radi polaganja završnog lovačkog ispita. Vježbenica se zasniva na lovačkom udžbeniku Lovstvo, kao temeljnom pisanom štivu, a na njega se usko povezuje ona sa osnovnim propisima , Zakonom o lovstvu i Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana RH, brojnim pratećim pravilnicima, te na kraju sa više od 160 pitanja sa obrađenim odgovorima radi samostalnog testiranja pribavljenog znanja i umijeća novopečenih lovaca i lovkinja.

Sa malo truda, radom i marljivošću, polaznici splitskoga Capreolusa mogu lakše okončati završno školovanje, položiti lovački ispit , te sigurno kročiti u veliku obitelj naših lovaca i lovkinja.

Na projektu Vježbenice za pripremu ispita poradi osposobljavanja kadrova u lovstvu sudjelovali su Davor Martić, Perica Tucak, Ante Udovičić, Iva Kučinić Radošević i Julka Ćuk.

Vježbenica je ekskluzivno napisana samo za polaznike Capreolusa koji je dobivaju zajedno sa udžbenikom Lovstvo i ne može se drugdje nabaviti, a sadrži u osnovnim opisima lovački bon-ton, te lovačku etiku i običaje.

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.