vijesti

ČETVRTI MEMORIJAL U ČAST HRVATSKIH BRANITELJA „DUŠAN DOLIĆ GENA I DAVOR TOMAŠEVIĆ BIBA“ Spektakularan „lov„ prepelica na njuh vrhunskih ptičara oduševio takmičare,ali i gledatelje

Kinološko društvo Sinj u suradnji s Lovačkim društvom Jarebica iz Trilja organizirao je ispit u radu za kontinentalne i britanske ptičare na ispuštene prepelice,ovaj put bez odstrjela divljači na terenima prostranog polja.
Ispit se održao već tradicionalno u čast preminulih hrvatskih branitelja pod nazivom Memorijal „Dušan Dolić-Gena/Davor Tomašević-Biba“. Ove godine održan je četvrti Memorijal koji je organizacijski i logistički bio najzahtjevniji. To su prepoznali natjecatelji koji su za ovu prigodu prijavili ukupno 46 čistokrvnih lovačkih pasa u različite baterije: kontinentalne pasmine 1 i 2, britanske pasmine mladi/otvoreni.
Radilo se na terenima ispod Udovičića gdje dominiraju prostrane livade sa nešto nižom vegetacijom koja je dostatna da se ispuštena divljač može efikasno sakriti ali i ostaviti svoj „miris“ neophodan za odvijanje kvalitetnog natjecanja. Budući da se natjecanje održava van lovne sezone moralo se zadovoljiti sve zakonske uvjete koje nalaže Ministarstvo poljoprivrede ali i Veterinarska inspekcija. Natjecanje je održano pod sponzorstvom Županije Splitsko-dalmatinske, grada Sinja, grada Trilja te donatora Brodometalurgija Split, Mont-komerc d.o.o., Draga Sadra d.o.o., cafe bar Ferata,clubBoss, cafe bar Mrkan te ,naravno, još i Frane Žaje, te dugogodišnjeg distributera pseće hrane „NATUR DOG“ Ante Čikare.
U odličnim vremenskim okolnostima natjecanje je pratila i brojna publika koja je prepoznala nešto novo za pogledati ali i opustiti se u dobrom društvu u postavljenom ugostiteljskom objektu na privatnim parcelama za što se organizator zahvalio domaćinima.


EVO I REZULTATA

Prvog dana 20. travnja najbolji rad ostvarili su psi:

Britanske pasmine otvoreni:

1. odličan, CACT-HR, ES, TOP OD KAROTOKA, Vl. Ilija Jurković, Dubrovnik

2. vrlo dobar, PO, PATRIOT OD BUKOVICE, Vl. Mile Čirjak, Biograd

3. vrlo dobar, ES, ARNO NISKO OD BILOBRKA, Vl. Frane Žaja, Split

Britanske pasmine mladi:

1. odličan, ES ORA OD KARAOTKA, vl.Ilija Jurković, Dubrovnik

2. vrlodobar, PO, LARA OD VUKOVIĆA, vl. NejcPerc, Celje

Kontinentali 1:

1. odličan, CACT-HR, NEK, NUGAT OD PITEŠE,vl. Bojan Valenčić, Metlika

2 odličan, R-CACT-HR, NEK, ARON, vl. Ivan Kovačević, Trilj

3. dobar, EB ARKA, vl. Krunoslav Sokolović, Sisak

Kontinentali 2:

1 .odličan CACT-HR, NEK, MAZA, vl. Emil Kliman, Pula

2. odličan NEO, ENZO, vl. Zoran Postić, Gorica

3. odličan NEO, DAFFY, vl. Zoran Postić, Gorica

Drugog dana 21.travnja najbolji rezultat ostvarili su psi:

Britanske pasmine otvoreni:

1. odličan CACT-HR, PO, SANTOS DEL CELO, vl. Ante Čačić, Benkovac

2. odličan, PO, VALSERITA ALKO, Ivan Gligora, Zagreb

3 . odličan, ES TOP OD KARAOTOKA, Ilija Jurković, Dubrovnik


Izvjestio i snimio specijalno za pou – capreolus.hr Dragan Milanović

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.