vijesti

USKORO IZLAZI LUKSUSNA MONOGRAFIJA „PJEGAVI DRAGULJ :DALMACIJA JE MOJ DOM“ U obilnom štivu autora Ante Udovičića, Davora Martića i Perice Tucaka, sa izvornim fotografijama, opisuju se stoljetne putešestvije dalmatinskog psa, najuspješnijeg ambasadora Hrvatske u svijetu

Pod nazivom PJEGAVI DRAGULJ : DALMACIJA JE MOJ DOM uskoro izlazi luksusno remek djelo o stoljetnim putešestvijama dalmatinskog psa ( dalmatinera), hrvatske autohtone pasmine , koji je proslavio Dalmaciju i Hrvatsku u čitavom svijetu.
Sa ovom monografijom Lovačko učilište CAPREOLUS, zajedno sa nakladničkom kućom DOBRA KOB, svrstalo se u sam vrh hrvatske lovačke književnosti po broju doista vrijednih izdanja i uradaka. Sva izdanja Lovačko učilište CAPREOLUS financira iz svojih sredstava.
Monografija je plod višegodišnjeg rada i istraživanja vrhunskih lovnokinoloških stručnjaka i pisaca, Ante Udovičića, Davora Martića i Perice Tucaka, u suradnji sa profesorima Lovačkog učilišta CAPREOLUS. Grafičku pripremu i dizajn potpisuje genijalni doajen hrvatskog lovstva , Danijel Popović, koji je do sada priredio, zahvaljujući svojoj vještini, bezbroj kapitalnih djela u domeni hrvatskog lovstva.
U ime nakladničke kuće DOBRA KOB nakladu i ovaj put potpisuje Vedran Martić.
Pjegavi pas sa crnim ili smeđim točkama na sjajnom bijelom krznu hrvatski je dragulj među svim svjetskim pasminama , ponikao na ovom dalmatinskom kršu, tvrdom i sivom kamenu, u „morskoj“ Dalmaciji , u zemlji Hrvata.
Po tome je ostavio traga u svjetskoj lovnoj kinologiji , zauzimajući čelno mjesto , te se pretvorio u istinskog ambasadora Hrvatske u širim međunarodnim okvirima.
Monografija sadrži 350 stranica sa 236 izvornih, dosad malo viđenih fotografija, među kojima su prikazani ljubimci domaćih uzgajivača ovog briljantnog lovačkog pasa.
INFOCAP

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.