vijesti

SUSRET VITEZOVA SVETOG HUBERTA U DONJOJ AUSTRIJI OD 11. DO 13. LISTOPADA Nositelji Medalje časti iz Hrvatske sudjelovati će u velikoj međunarodnoj svečanosti vitezova iz čitavog svijeta

Uoči ovogodišnjeg svečanog obilježavanja spomendana Svetog Huberta od 11. do 13. listopada održati će se u Helligenrevzu u Donjoj Austriji susret vitezova nebeskog zaštitnika lovaca i lovočuvara , nositelja internacionalne Medalje časti.

U pozivu hrvatskim vitezovima Međunarodnog reda Svetog Huberta ,kojega je potpisao tajnik Reda Hanno Zanier stoji, među ostalim, da se svečanost internacionalne Medalje časti približava brzim koracima i da je spreman cjeloviti program u kojemu će sudjelovati vitezovi iz čitavog svijeta. Više hrvatskih lovaca stekli su uvjete i primljeni u Međunarodni red Svetog Huberta.

Red Svetog Huberta osnovao je 1695. godine grof Anton Sporck. Red se restituirao u svojem tradicionalnom obliku uz zadržavanje etičkog cilja u realizaciji profinjene discipline i stege lova, njegovih pravila, običaja i tradicije. Odlukom od 10. svibnja 1950. godine Red se je proširio na sve zemlje svijeta sa ciljem da među lovcima njeguje i širi lovačke običaje i tradiciju, očuvanje prirode povezane s lovom i zbližavanje lovaca iz cijelog svijeta.

Osnovni kredo nositelja Medalje časti je Deum diligite animalia diligentes , u prijevodu Slavite Stvoritelja slaveći njegova stvorenja, što je ujedno pozdrav braće Reda.

Red Svetog Huberta je katolički red kojemu je osnova lovačka etika koja se stalno razvija i unapređuje i koja je u obliku općepriznatih načela etičkog kodeksa postala lovačko-pravnom normom.

INFOCAP

Na slici

Sa svečanosti inauguiracije članova reda svetog Huberta iz Hrvatske u samostanu Kremsmunster u Austriji

Back to top button
x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.